Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Soorten regelingen in haalbaarheidstoets, bijvoorbeeld zuivere premieregeling

Q&A

Vraag:

Welke soorten regelingen worden in de haalbaarheidstoets meegenomen? Hoe zit dit bijvoorbeeld bij een zuivere premieregeling?

Gepubliceerd: 30 maart 2015

Bekijk eerdere versies in het archief

Antwoord:

In de haalbaarheidstoets worden alle soorten regelingen meegenomen, die voortkomen uit de onder de Pensioenwet vallende uitkerings-, kapitaal- en premieovereenkomsten. Daarbij geldt dat deze alleen hoeven te worden meegenomen als er sprake is van pensioenrechten of aanspraken die binnen het pensioenfonds worden ondergebracht; uitkeringen vinden namens het pensioenfonds plaats. Dit betekent dat er wel een haalbaarheidstoets moet worden uitgevoerd voor kapitaal- en premieovereenkomsten waarin conversie plaats kan vinden van premie/beleggingen naar pensioenrechten of aanspraken binnen het fonds. In dat geval richt de haalbaarheidstoets zich alleen op deze pensioenen na conversie.

Een pensioenfonds met bijvoorbeeld alleen een zuivere premieovereenkomst en waarbij binnen het fonds geen conversie plaatsvindt naar pensioenaanspraken of pensioenrechten en er namens het fonds geen uitkeringen plaatsvinden, hoeft derhalve geen haalbaarheidstoets uit te voeren.

Ontdek gerelateerde artikelen