Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Waarschuwing: oplichters doen alsof ze u benaderen namens DNB

Nieuws

Met allerlei trucs proberen oplichters uw geld te stelen. Ze doen alsof ze van DNB zijn om uw vertrouwen te winnen. Wees alert en trap er niet in. 

Gepubliceerd: 20 maart 2024

Spoofing

Spoofing

Mensen en bedrijven krijgen momenteel valse e-mails, sms-berichten en telefoontjes van oplichters die doen alsof ze van DNB zijn. Dit heet spoofing. Een oplichter kan zich via veel kanalen voordoen als iemand anders. Bijvoorbeeld per mail, sms, app of telefoon. Een paar voorbeelden.

Verdachte telefoontjes en mailtjes

Oplichters bellen u zomaar op en doen alsof ze bij DNB werken. Ze zeggen dat er iets mis is met uw bankrekening. Ze willen dat u speciale software op uw computer installeert en vragen naar uw pincodes. U ziet een telefoonnummer van DNB op uw mobiel. De oplichters verwijzen naar onze website waar u dat telefoonnummer ziet staan. Zo lijkt het alsof iemand van DNB u belt. Ook per mail of sms sturen oplichters u verzoeken. Bijvoorbeeld om snel geld over te maken.

Waarschuwing

Blijf alert. Onthoud: DNB vraagt u nooit om uw pincode of om geld over te maken. En voor een onderzoek van DNB wordt u nooit zomaar benaderd. Vertrouwt u een telefoontje of bericht niet? Ga er niet op in. Bel of mail naar DNB: tel. 0800 020 1068 en info@dnb.nl. Waarschuwingen voor actuele valse berichten vindt u op www.fraudehelpdesk.nl.

Tips om verdachte berichten te herkennen

Lees hier handige tips om verdachte mails, sms’jes of telefoontjes te herkennen.

Ontdek gerelateerde artikelen