Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Frans Muller is per 1 januari 2023 benoemd tot lid van de raad van commissarissen (RvC) van DNB

Persbericht

Gepubliceerd: 09 december 2022

Frans Muller

Op voordracht van de raad van commissarissen (RvC) van DNB heeft minister van Financiën Sigrid Kaag namens de aandeelhouder besloten tot de benoeming van Frans Muller. Hij volgt Feike Sijbesma op, die op de Algemene Vergadering op 22 maart 2023, na 10 jaar, aftreedt.

Frans Muller is voorzitter van de raad van bestuur en CEO van Ahold Delhaize. Daarnaast is hij voorzitter van het bestuur van Vlerick Business School en vice co-chair van het Consumer Goods Forum. Sijbesma treedt na 10 jaar af als lid van de RvC. Na zijn benoeming in 2012 werd hij twee keer herbenoemd. Hij is voorzitter van de honorerings- en benoemingscommissie van de RvC.

Wim Kuijken, voorzitter van de RvC, richt zich graag tot beiden: “Met groot genoegen heet ik Frans Muller welkom. Met zijn komst blijft bestuurlijke en organisatorische ervaring binnen een internationaal actieve onderneming sterk vertegenwoordigd in de RvC. Frans Muller brengt daarbij veel kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid en innovatie mee. We willen Feike zeer bedanken voor zijn inzet, toewijding en loyaliteit aan DNB in de afgelopen tien jaar. Hij heeft onder meer een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen binnen DNB op het thema duurzaamheid. Hij heeft als voorzitter van de honorerings- en benoemingscommissie een belangrijke bijdrage geleverd aan de continuïteit en stabiliteit van de directie van DNB. Zijn krachtige persoonlijkheid droeg bij aan een sterke positionering van de RvC, en daarmee ook van DNB.”

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corina Ruhe, 06 – 554 18 351.

Ontdek gerelateerde artikelen