Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Gita Salden wordt directielid bij DNB

Persbericht

Gita Salden treedt per 1 juni toe tot de directie van De Nederlandsche Bank (DNB). Zij wordt in haar nieuwe functie verantwoordelijk voor het toezicht op Verzekeraars en Pensioenfondsen. Daarnaast wordt ze verantwoordelijk voor toezicht Horizontale Functies en Integriteit. Salden is momenteel CEO van de BNG Bank N.V. (BNG Bank).

Gepubliceerd: 16 februari 2024

Gita Salden

Minister van Financiën Steven van Weyenberg heeft Salden voorgedragen op aanbevelen van de raad van commissarissen van DNB. Zij volgt Else Bos op, die per 1 februari 2024 is teruggetreden als directielid en voorzitter Toezicht. Steven Maijoor, sinds 2021 directeur Toezicht Banken, heeft vanaf 1 februari 2024 de rol van voorzitter Toezicht overgenomen van Bos.

DNB-president Klaas Knot: "We zijn erg verheugd Gita Salden te verwelkomen in onze directie. Gita brengt een schat aan maatschappelijke en bestuurlijke ervaring mee. Haar brede kennis van de financiële sector, opgedaan bij BNG Bank en het ministerie van Financiën, zal een waardevolle bijdrage leveren aan het versterken van ons toezicht."

Salden (1968), heeft een lange carrière achter de rug in zowel de publieke als private sector. Na haar functies als hoofd internationale economie en financiële instellingen en hoofd financiële stabiliteit bij het ministerie van Financiën, werd zij in 2011 benoemd tot plaatsvervangend Thesaurier-Generaal. Sinds 2018 is zij bestuursvoorzitter van BNG Bank. Salden heeft economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.


Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corina Ruhe, 06 – 554 18 351.

Ontdek gerelateerde artikelen