Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

TRANSITIENIEUWS - Q&A risicohouding uitgebreid na constructieve gesprekken met sector

Nieuwsbericht toezicht

De vaststelling en onderbouwing van de risicohouding is onderwerp van gesprek geweest in zowel het Pensioenplatform van oktober als december 2023. De sector ziet twee belangrijke aandachtspunten: de procesvolgorde voor vaststelling van de risicohouding en de ruimte om marges toe te voegen aan de risicohouding.  

Gepubliceerd: 16 mei 2024

Technisch overleg

DNB herkent deze aandachtspunten. In een sessie met experts vanuit de sector heeft DNB eind februari uitgebreid gesproken over deze onderwerpen. In algemene zin onderkennen de betrokken partijen dat de risicohouding gedegen moet worden onderbouwd. De resulterende risicohouding en de vertaling daarvan naar beleggingsbeleid dient uiteindelijk herleidbaar te zijn naar de bouwstenen voor de risicohouding (risicopreferenties, wetenschappelijke inzichten en deelnemerskenmerken) en te passen bij de risicovoorkeuren van de deelnemers. 

Om deze boodschappen te verduidelijken heeft DNB de beleidsuiting (Q&A): ‘Waaraan moet de onderbouwing van de risicohouding ten minste voldoen?’ herzien en uitgebreid in relatie tot bovengenoemde zorgpunten/onderwerpen.  

 

Meer informatie

Ontdek gerelateerde artikelen