Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

DNB-College over de toekomst van betalen met Olaf Sleijpen

Achtergrond

Betalen doen we allemaal, het is net zo gewoon als fietsen. Maar hoe werkt die wereld van betalen? En met welke ontwikkelingen moet je rekening houden? Op 12 mei gaat Olaf Sleijpen in op deze en andere vragen tijdens het DNB-college over de toekomst van betalen. Van cash tot crypto’s en van stablecoins tot de digitale euro: het komt allemaal aan bod.

Gepubliceerd: 20 april 2023

DNB-College over de toekomst van betalen met Olaf Sleijpen

Als directielid van De Nederlandsche Bank zit Olaf Sleijpen bovenop alle ontwikkelingen in de wereld van betalen. Dus precies degene die jou kan uitleggen wat er nu gebeurt en wat er nog aan zit te komen. En samen met DNB-expert Anne-Clarine Prosman beantwoordt Olaf ook jouw vragen. 

Nieuwsgierig? Meld je aan. Het DNB College is op vrijdag 12 mei van 12.30 - 13.30 uur in Amsterdam.

Het college gaat over de ontwikkelingen in betalen en wat die allemaal voor ons betekenen. Vragen die aan de orde komen zijn:

  1. Welke kant gaat het op met geld en betalen? Hoe heeft geld zich tot nu toe ontwikkeld en wat zit er nog aan te komen?
  2. Komt er een digitale euro, en hoe zit het met jouw privacy?
  3. Hoe veilig zijn crypto’s en waarom vinden wij het geen geld, maar zien veel mensen dat anders?

Magician George Parker sluit het uur op magische wijze af met zijn geheel eigen kijk op betalen. Anic van Damme, presentator en journalist, leidt het college in goede banen en zorgt dat niemand met vragen naar huis gaat.

Het DNB college vindt plaats bij DNB in Amsterdam, Spaklerweg 4, het aantal plaatsen is beperkt. Om 11.30 uur staat de lunch voor je klaar. Het lunchcollege is gratis en begint stipt om 12.30 uur, dus zorg dat je op tijd binnen bent. Na afloop van het college is er de mogelijkheid om nog even na te praten met elkaar.

Ontdek gerelateerde artikelen