Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Hoe denk jij over betalen? Laat het ons weten

Achtergrond

Van cash tot digitale euro, wat vind jij van de manier waarop je nu betaalt en hoe wil je in de toekomst betalen? Kom op donderdagavond 22 juni naar De Nederlandsche Bank (DNB) in Amsterdam en laat het ons weten, we nemen de verschillende geluiden graag mee in ons beleid en adviezen.

Gepubliceerd: 26 mei 2023

Betalen met pin op terras

Wat zijn voor jou de issues waar we bij betalen meer aandacht voor moeten hebben? Privacy, veiligheid, gebruiksgemak of hele andere zaken? En wat vind je van cash, crypto’s en de digitale euro? Veel vragen en we zijn benieuwd naar jouw antwoorden!

Welkom bij DNB!

Op 22 juni organiseren wij daarom bij DNB van 19:00 tot 21:00 uur een bijeenkomst om te horen hoe jij aankijkt tegen de manier waarop we betalen. Onderwerpen die in ieder geval langskomen: dalend gebruik van cash, moet er een digitale euro komen en hoe moet die eruit zien, wat voor rol kunnen crypto’s spelen? Maar als jij andere topics hebt over betalen, dan horen we die natuurlijk ook graag. DNB-directeur Olaf Sleijpen schuift ook aan, om na afloop de ideeën in ontvangst te nemen.

Waarom hebben we jouw inbreng nodig?

DNB is op verschillende manieren betrokken bij het betalingsverkeer. We brengen bankbiljetten in omloop en controleren die. We houden toezicht op de partijen die in het betalingsverkeer actief zijn. We adviseren de politiek, gevraagd en ongevraagd. Zo geven we richting Den Haag duidelijk aan welke problemen we zien, welke mogelijkheden er zijn om die aan te pakken en wat de gevolgen zijn van bepaalde keuzes.

En verder zoeken we voortdurend hoe ons betalingsverkeer nog beter kan. Toegankelijker. Veiliger. En gemakkelijker. Dat doen we samen met allerlei partijen die met betalen te maken hebben. Denk aan winkels, ondernemers, banken en natuurlijk consumentenorganisaties en belangengroepen voor bijvoorbeeld ouderen en slechtzienden.

Alle nuttige informatie is hierbij welkom. Daarom horen we graag jouw ideeën. Dus, ben je niet de hele dag bezig met betalen, maar houdt het je wel bezig? Kom dan langs op de 22e.

Hoe doen we dat?

We bespreken diverse stellingen over betalen, welke trends belangrijk zijn en waar de problemen zitten. We zullen ervoor zorgen dat er een gemixte groep van deelnemers aanwezig is. Bij veel aanmeldingen maken we een selectie. Geef daarom vooral ook bij je aanmelding aan op welk onderwerp je wat zou willen inbrengen.

De bijeenkomst is op donderdag 22 juni van 19:00 tot 21:00 uur bij De Nederlandsche Bank, Spaklerweg 4 te Amsterdam. Inloop is om 19:00 uur en we starten om 19:30 uur.

Meer informatie volgt na inschrijving.

Ontdek gerelateerde artikelen