Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Kijken: DNB College De toekomst van betalen

Achtergrond

Betalen, dat is de gewoonste zaak van de wereld. Maar hoe werkt het eigenlijk? En wat gaat er allemaal veranderen in de komende jaren? Komt er echt een digitale euro? In het DNB College ‘De toekomst van betalen’ legt DNB-directeur Olaf Sleijpen het allemaal uit. Kijk het nu!

Gepubliceerd: 17 mei 2023

Olaf Sleijpen -  DNB College ‘De toekomst van betalen’

Op 12 mei 2023 organiseerden we ons tweede DNB College. In deze colleges geven onze economen uitleg over actuele economische ontwikkelingen waar iedereen de gevolgen van voelt, en waarover je misschien wel eens iets meer uitleg wil horen.

Van cash tot crypto en digitale euro
In het tweede college staat betalen centraal. We zien namelijk dat de ontwikkelingen op het vlak van betalen snel gaan, onder meer door de digitalisering in de samenleving. We leggen graag uit wat gaande is. DNB-expert Anne-Clarine Prosman laat zien hoe een betaling in elkaar zit en beantwoordt vragen over cybercrime. Olaf Sleijpen schetst hoe we het betalingsverkeer de komende jaren zien veranderen, of we nog met cash blijven betalen bijvoorbeeld, wat de komst van crypto’s betekent en of die digitale euro er echt komt.   


Het college in 3 video’s:

1. Hoe werkt een betaling? Door DNB-expert Anne-Clarine Prosman

Vragen?
Heb je nou nadat je het college hebt bekeken nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze collega’s van Publieksvoorlichting. Je bereikt hen via: info@dnb.nl of 0800 020 1068 (gratis).

Je kunt de collegetekst van Olaf ook teruglezen: DNB College: De Toekomst van Betalen

Het DNB College is ook op YouTube terug te kijken. En we delen fragmenten op onze social mediakanalen Instagram, LinkedIn en Twitter.

Eerdere DNB Colleges terugkijken

Ontdek gerelateerde artikelen