Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Wat doet geld met je?

Achtergrond

In de nieuwste aflevering van de DNB-podcast De Snelheid van Geld staat de vraag centraal wat geld met je doet. Daarmee sluiten we de eerste serie van deze podcast af. In acht afleveringen zijn we ingegaan op de maatschappelijke rol van geld.

Gepubliceerd: 10 juli 2023

Groepsfoto van de makers van de DNB podcast genaamd De snelheid van geld.

De podcast De Snelheid van Geld staat in het teken van allerlei vormen van geld. We zijn in de kluis van DNB geweest om te kijken wat daar met onze bankbiljetten gebeurt. We hebben de toekomst van contant geld onderzocht en de digitale euro tegen het licht gehouden. En we zijn op zoek gegaan naar het goud van Nederland.

Problemen met geld

Maar de podcast gaat ook over maatschappelijke problemen. Zo blijkt dat het voor grote groepen mensen in een snel veranderende wereld lastig is om te betalen. Iets wat vaak tot schaamte leidt. Cybercriminelen worden steeds inventiever, en er duiken telkens nieuwe vormen van fraude op om mensen geld af te troggelen.  

Rode draad

De rode draad in de podcast is vertrouwen. Vertrouwen is noodzakelijk voor het functioneren van het financiële stelsel. Zonder vertrouwen verliest zelfs ons geld zijn waarde. Geld is vertrouwen. Met goud als – zoals DNB-president Klaas Knot in deze podcast zegt – het ultieme vertrouwensanker.

Ontdek gerelateerde artikelen