Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Platform voor Duurzame Financiering lanceert e-learning basiskennis biodiversiteit voor financiële professionals

Nieuws

Gepubliceerd: 29 september 2022

Grote roze bloem waar een bij op zit

Ben jij een professional bij een financiële instelling en wil je in minder dan een uur meer leren over biodiversiteit? Dan is deze nieuwe e-learning die je de basisbeginselen over biodiversiteit bijbrengt iets voor jou. De Werkgroep Biodiversiteit heeft een e-learning over de basisbeginselen van biodiversiteit samengesteld die je overal, op elk apparaat en zelfs onderweg kunt doorlopen. De e-learning is gemakkelijk deelbaar, bevat inhoud van hoge kwaliteit en combineert alle basisinformatie over biodiversiteit in één handige tool.

Financiële instellingen hebben te maken met risico’s vanwege de achteruitgang van de biodiversiteit. Toch zijn er mogelijkheden om de biodiversiteit in stand te houden en te herstellen. Deze e-learning leert je de basisbeginselen van biodiversiteit – wat het is, waarom het belangrijk is en waarom financiële instellingen actie moeten ondernemen op het gebied van biodiversiteit. Bovendien krijg je inzicht in de vijf grootste oorzaken van biodiversiteitsverlies. Je leert waarom biodiversiteit relevant is voor financiële instellingen en bedrijven. Daarmee zie je de impact van biodiversiteit en leer je over ecosysteemdiensten die voor onze hele economie belangrijk zijn. En je krijgt handvatten over hoe jij bij jouw financiële instelling actie kunt ondernemen om het verlies aan biodiversiteit tegen te gaan.

Nadat je de e-learning hebt doorlopen, weet je hoe je in jouw rol en in jouw organisatie het belang van biodiversiteit kunt uitdragen. Wil je graag meer leren over dit onderwerp? Klik op de tool en begin meteen!

Deze e-learning is samengesteld door de Werkgroep Biodiversiteit van het Platform voor Duurzame Financiering, De e-learning bevat links naar bronnen die zich, ten tijde van de publicatie, in het publieke domein bevinden. De Werkgroep en het Platform zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de informatie die via de links wordt verstrekt.

Het Platform voor Duurzame Financiering ondersteunt de inspanningen van de werkgroep. De hierin beschreven praktijken en adviezen zijn echter geenszins bindend voor de afzonderlijke financiële instellingen die zijn aangesloten bij de brancheorganisaties die lid zijn van het platform, noch zijn zij verplicht specifieke follow-upmaatregelen te nemen. Verder worden in het document initiatieven van de particuliere sector beschreven en als zodanig bevat het geen toezichtvereisten of overheidsstandpunten.

Ontdek gerelateerde artikelen