Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Een nieuwe podcast: 'De Snelheid van Geld'

Nieuws

De DNB-podcast De Snelheid van Geld gaat over alles wat je met geld kunt doen. En wat geld met ons doet. Maar ook over maatschappelijke problemen waarin geld een grote rol speelt.

Gepubliceerd: 09 juni 2023

De snelheid van geld

DNB begint met een nieuwe podcast: ‘De Snelheid van Geld’. Natuurlijk gaat het over allerlei vormen van geld, maar vooral over de maatschappelijke ontwikkelingen rond geld. De wereld van geld en de wereld waarin geld belangrijk is: jouw huis, jouw pensioen, jouw contante  en digitale geld, de toekomst van geld.

Goud en geld

In de eerste serie staat het geld zelf centraal. Hoe vals kan geld eigenlijk zijn? Gaat die digitale euro er nou echt komen? En is het goud dat in de kluis bij DNB ligt echt nodig? De eerste twee afleveringen gaan over dat goud. De verhuizing van Amsterdam, via Haarlem naar de bossen van Zeist.

Wat doet geld met je?

Daarna volgen afleveringen over bijvoorbeeld contant en beschadigd geld. Maar we zoeken ook uit hoe geld wordt gecreëerd. En wat geld eigenlijk met je doet: is het net zo prettig om geld te winnen als het vervelend is om geld te verliezen? We laten zowel medewerkers van DNB als anderen aan het woord. Ook zitten er korte reportages in.

De podcast De Snelheid van Geld is te beluisteren op de bekende kanalen. De eerste twee afleveringen staan online, iedere dinsdag en donderdag in juni volgt een nieuwe podcast.

Ontdek gerelateerde artikelen