Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

DNB doet nieuwe oproep aan rekeninghouders ATB zich te melden

Persbericht

Gepubliceerd: 01 juli 2022

Toorop vanaf de waterkant

Op zaterdag 2 juli plaatst De Nederlandsche Bank (DNB) een advertentie in de dagbladen Telegraaf, NRC en Algemeen Dagblad met een nieuwe oproep aan gedupeerde rekeninghouders van de failliete Amsterdam Trade Bank N.V. (ATB) om bij DNB aan te geven op welke betaalrekening zij hun vergoeding van de Nederlandse Depositogarantie wensen te ontvangen. Met name de houders van rekeningen die voorafgaand aan het faillissement door ATB zijn beëindigd en daarom niet meer actief zijn worden hiertoe opgeroepen indien er een saldo van 5 euro of meer op hun slapende rekening(en) staat.

4.500 rekeninghouders hebben zich nog niet gemeld

Inmiddels heeft ruim 80% van alle rekeninghouders een rekeningnummer opgegeven en hun vergoeding ontvangen voor een totaalbedrag van EUR 660 miljoen. Dat betekent dat er nog steeds 4.500 rekeninghouders zijn die nog niet hebben aangegeven op welke betaalrekening zij hun vergoeding willen ontvangen. Er staat nog EUR 10 miljoen klaar om overgemaakt te worden.

DNB wil met de advertenties een nieuwe oproep aan deze groep rekeninghouders doen om zich alsnog te melden. Dit kan via het webportaal op www.dnb.nl of het formulier bij de brief die rekeninghouders van DNB hebben ontvangen. Dit formulier is ook te downloaden op de website van DNB.

Webportaal en brief

Op 28 april heeft DNB een webportaal geopend waarin rekeninghouders uit Nederland hun tegoeden bij ATB kunnen terugvinden en een betaalrekening kunnen opgeven waarop de vergoeding kan worden overgemaakt. Buitenlandse rekeninghouders hebben rond diezelfde datum een brief en formulier ontvangen waarmee zij kunnen aangeven op welke betaalrekening zij hun vergoeding willen ontvangen.

Eind mei hebben ook de houders van slapende rekeningen met een saldo van 5 euro of meer een brief ontvangen over hun vergoeding. Houders van slapende rekeningen met een saldo van 5 euro of meer kunnen via een formulier, die zij tevens per post hebben ontvangen, aangeven op welke betaalrekening zij hun vergoeding willen ontvangen.

Nederlandse Depositogarantie

Op 22 april 2022 heeft DNB naar aanleiding van het faillissement van Amsterdam Trade Bank N.V. besloten tot toepassing van het depositogarantiestelsel. Amsterdam Trade Bank N.V. te Amsterdam handelt tevens onder de namen ATBANK, ATBConnect, ATBSavings, FIBR en FIBR Bank. DNB keert aan de in aanmerking komende rekeninghouders het door de Nederlandse Depositogarantie gedekte bedrag tot maximaal EUR 100.000 per persoon uit.

Meer informatie en contact

Meer informatie over het depositogarantiestelsel voor ATB staat op www.dnb.nl. Of neem contact op met Publieksvoorlichting DNB, telefoon 0800-020 1068 (gratis). De Publieksvoorlichting is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur. E-mail: info@dnb.nl.

Herinnering rekeninghouders Amsterdam Trade Bank N.V.

412KB PDF
Download Herinnering rekeninghouders Amsterdam Trade Bank N.V.

Ontdek gerelateerde artikelen