Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Alternatieve manier vergoeding opvragen voor rekeninghouders in Nederland

Indien u van DNB een brief heeft ontvangen over slapende/inactieve of gesloten rekeningen en u wilt het formulier voor slapende rekeningen indienen, kunt u dit doen via het Webformulier Depositogarantie. U vindt de link naar het Webformulier Depositogarantie en een digitale versie van het formulier voor slapende rekeningen op deze pagina.

Voor de reguliere vergoedingen is de snelste manier om uw vergoeding op te vragen via het webportaal. De link naar het webportaal vindt u hier. Mocht dit niet mogelijk zijn voor u, bijvoorbeeld als u of een van de vertegenwoordigers geen DigiD heeft, kunt u dit ook doen via een formulier. 

Formulier voor slapende rekeningen

Rekeninghouders met een saldo van 5 euro of meer kunnen via het formulier voor slapende rekeningen, dat ze bij de brief van DNB hebben ontvangen, aangeven op welke betaalrekening ze hun vergoeding willen ontvangen. U kunt het formulier voor slapende rekeningen ook digitaal invullen, in dat geval kunt u het formulier hier downloaden:

Formulier voor slapende rekeningen

85KB PDF
Download

U kunt het formulier zowel digitaal als met pen op geprint papier invullen. Op deze pagina vindt u verdere instructies voor het ondertekenen van het formulier. Nadat u het formulier heeft ingevuld en ondertekend, kunt u het als volgt indienen bij DNB: per post of via het Webformulier Depositogarantie. Via het Webformulier Depositogarantie is de snelste en veiligste manier om uw vergoeding op uw bankrekening te ontvangen. De link naar Webformulier Depositogarantie vindt u in het donkerblauwe blok op deze pagina.

Vergoeding opvragen via een formulier voor depositogarantie Amsterdam Trade Bank

Hieronder kunt u het formulier downloaden waarop u kunt aangeven op welke betaalrekening u uw vergoeding wilt ontvangen. Dit formulier kunt u ingevuld, ondertekend en met bijlage op een van de volgende manieren indienen bij DNB: per post of via het Webformulier Depositogarantie. Via het Webformulier Depositogarantie is de snelste en veiligste manier om uw vergoeding op uw bankrekening te ontvangen. 

U kunt het formulier hier downloaden:

Formulier voor personen

88KB PDF
Download

Formulier voor bedrijven/organisaties

89KB PDF
Download

Instructie voor het versturen van het formulier

 • Download het formulier op deze pagina. Kies hierbij het formulier dat voor u van toepassing is: voor personen of voor bedrijven/organisaties.
 • Kies hoe u het formulier wilt indienen bij DNB: per post of via het Webformulier Depositogarantie. Via het Webformulier Depositogarantie is de snelste manier om uw vergoeding op uw bankrekening te ontvangen.

Indienen via het Webformulier Depositogarantie

 • U kunt het formulier zowel digitaal als met pen op geprint papier invullen. Indien u het formulier digitaal invult, kunt u het formulier ondertekenen door uw handtekening op een wit vel papier te zetten en een foto ervan in te voegen in het PDF bestand. U kunt het formulier ook digitaal invullen, printen, met pen ondertekenen en vervolgens inscannen of fotograferen. Tot slot is het ook mogelijk om het lege formulier te printen, met pen in te vullen en te ondertekenen en vervolgens inscannen of fotograferen.
 • Sla het ingevulde en ondertekende formulier en de bijlage(n) op op uw computer.
 • Ga naar het Webformulier Depositogarantie via onderstaande link. Lees eerst onderstaande instructies over het gebruik van het webformulier en doorloop deze stappen.

Bij het gebruik van het webformulier doorloopt u een twee stappen:

 • Stap 1: Registratie. Hiervoor heeft u een e-mailadres en mobiele telefoon nodig.
 • Stap 2: Uploaden van het formulier en bijlage.

Stap 1: Registratie

In de registratiestap moet u zich eerst aanmelden voor een nieuw account, u heeft hierbij de volgende zaken nodig:

 • Een e-mailadres (dit wordt uw gebruikersnaam)
 • Een Authenticator App, zoals Microsoft Authenticator, Google Authenticator, Authy, of dergelijks (te downloaden vanaf App Store of Google Play)

Tijdens het aanmelden wordt het e-mailadres geverifieerd. Als extra beveiliging wordt gebruik gemaakt van een vertrouwd apparaat, zoals uw smartphone, waarop een authenticator App is geïnstalleerd.

Bij de registratie doorloopt u de volgende stappen:

 • U geeft een e-mailadres op. Vervolgens ontvangt u op dit e-mailadres een verificatiecode. Na het opgeven van de verificatiecode kunt u een wachtwoord opgeven.
 • Hierna ontvangt u een QR-code die u met uw Authenticator App in-scant. De Authenticator App genereert een 6-cijferige code.
 • Nadat u ook deze 6-cijferige code heeft opgegeven wordt uw account aangemaakt.

Stap 2: Uploaden van het formulier en bijlage

Na het succesvol aanmaken van uw account komt u meteen in de tweede stap van het proces terecht waarbij u de documenten kunt uploaden.

In deze stap heeft u de volgende zaken nodig:

 • Het ingevulde en ondertekende formulier, u mag dit scannen of een foto van voor- en achterzijde maken.
 • Een kopie van uw identiteitsbewijs, ook hiervan kunt u een scan of foto maken.

Let op:

 • U kunt alleen documenten van het type .pdf, .jp(e)g of .png uploaden waarbij er een maximale grootte van 3mb per bestand geldt.
 • Als u klaar bent met uploaden dient u middels een vinkje aan te geven dat u alles naar waarheid heeft ingevuld en daarna kunt u uw documenten indienen. Na het indienen verschijnt een pagina waarop wordt aangegeven of uw verzending is gelukt en wordt u automatisch uitgelogd. Daarnaast ontvangt u binnen maximaal enkele uren een bevestigingsmail.
 • Wilt u additionele documenten uploaden kunt u altijd weer inloggen met uw gebruikersnaam (uw mailadres) en uw wachtwoord. Onze oplossing maakt gebruik van 2 factor authenticatie, dat wil zeggen dat u “U een verificatiecode die u op uw mobiel krijgt toegestuurd (of u kunt ervoor kiezen gebeld te worden) zal moeten opgeven tijdens het aanmelden.

Indienen per post

Print het formulier, vul het in en onderteken het. Verstuur het formulier met de bijlage(n) in een voldoende gefrankeerde envelop naar De Nederlandsche Bank, Afhandeling Depositogarantie Amsterdam Trade Bank, Postbus 605, 1000 AP, Amsterdam. U kunt ervoor kiezen om de post aangetekend te versturen als u wilt kunnen traceren of het bij DNB aankomt.