Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Alternatieve manier vergoeding opvragen voor rekeninghouders in Nederland

Indien u van DNB een brief heeft ontvangen over slapende/inactieve of gesloten rekeningen en u wilt het formulier voor slapende rekeningen indienen, kunt u dit doen per post. Tevens vindt u een digitale versie van het formulier op deze pagina.

Voor de reguliere vergoedingen is de snelste manier om uw vergoeding op te vragen via het webportaal. De link naar het webportaal vindt u hier. Mocht dit niet mogelijk zijn voor u, bijvoorbeeld als u of een van de vertegenwoordigers geen DigiD heeft, kunt u dit ook doen via een formulier. 

Formulier voor slapende rekeningen

Rekeninghouders met een saldo van 5 euro of meer kunnen via het formulier voor slapende rekeningen, dat ze bij de brief van DNB hebben ontvangen, aangeven op welke betaalrekening ze hun vergoeding willen ontvangen. U kunt het formulier voor slapende rekeningen ook digitaal invullen, in dat geval kunt u het formulier hier downloaden:

Formulier voor slapende rekeningen

93KB PDF
Download Formulier voor slapende rekeningen

U kunt het formulier zowel digitaal als met pen op geprint papier invullen. Op deze pagina vindt u verdere instructies voor het ondertekenen van het formulier. Nadat u het formulier heeft ingevuld en ondertekend, kunt u het per post indienen bij DNB.

Formulier voor reguliere rekeningen

Hieronder kunt u het formulier downloaden waarop u kunt aangeven op welke betaalrekening u uw vergoeding wilt ontvangen. Dit formulier kunt u ingevuld, ondertekend en met bijlage per post indienen bij DNB. 

U kunt het formulier hier downloaden:

Formulier voor personen

78KB PDF
Download Formulier voor personen

Formulier voor bedrijven/organisaties

89KB PDF
Download Formulier voor bedrijven/organisaties

Instructie voor het versturen van het formulier

  • Download het formulier op deze pagina. Kies hierbij het formulier dat voor u van toepassing is: voor slapende rekeningen of voor reguliere rekeningen. In geval van reguliere rekeningen kiest u voo rhet formulier voor personen of voor bedrijven/organisaties.
  • U kunt het formulier zowel digitaal als met pen op geprint papier invullen. Indien u het formulier digitaal invult, dient u het formulier met pen te ondertekenen nadat u het formulier geprint heeft. Ook is het mogelijk om het formulier in zijn geheel met pen in te vullen. Dan dient u het lege formulier te printen, met pen in te vullen en te ondertekenen.
  • Verstuur het formulier met de bijlage(n) in een voldoende gefrankeerde envelop naar De Nederlandsche Bank, Afhandeling Depositogarantie Amsterdam Trade Bank, Postbus 605, 1000 AP, Amsterdam. U kunt ervoor kiezen om de post aangetekend te versturen als u wilt kunnen traceren of het bij DNB aankomt.