Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Consolidatieproject TARGET

Deze pagina is in de eerste plaats van belang voor TARGET2-deelnemers die via DNB toegang hebben tot het TARGET2-systeem.

Consolidatieproject TARGET: wat houdt dat in?

Het Eurosysteem is een project gestart om TARGET2 en T2S te consolideren, zowel technisch als functioneel. Een veranderende behoefte in de markt vraagt om een vernieuwd real-time gross settlement-systeem (RTGS) en geoptimaliseerde liquiditeit management mogelijkheden in alle TARGET Services. DNB is de centrale bank die verantwoordelijk is voor het openen en onderhouden van rekeningen in het TARGET-NL deel van het TARGET2 systeem. 

Credit and Liquidity Management - CLM

Waarom deze pagina?

Het Eurosysteem bestaat uit de ECB en de centrale banken van de landen met de euro als nationale munteenheid. De consolidatie van TARGET2 en T2S is een project van het Eurosysteem. Dat betekent dat ook DNB als centrale bank hierin een rol speelt. De meeste informatie over het consolidatieproject wordt gepubliceerd op de website van de ECB. Denk bijvoorbeeld aan de functionele gebruikersspecificaties (User Defined Functional Specifications – UDFS) en de mijlpalenplanning van het project. Op de website van specifiek door ons verstrekte informatie, of waarom is gevraagd door gebruikers die via DNB toegang hebben tot hun TARGET2-rekening.

Informatie op www.ecb.europa.eu

Consolidatieproject TARGET op de website van de ECB:

Tijdens de projectfase wordt relevante Engelstalige informatie over het consolidatieproject gepubliceerd of gelinkt via deze pagina.

Netwerkdiensten

De servicecontracten voor netwerkdiensten zijn via een aanbestedingsprocedure van het Eurosysteem gegund aan de network service providers (NSP's) SWIFT en Sia-Colt. Beide NSP’s zijn gebonden aan maximumprijzen en bieden diensten voor kleinschalige toegang. U kunt zelf een keuze maken voor een van deze twee NSP's. Het Eurosysteem speelt in dit proces verder geen rol.

Gereedheidsrapportage

In verband met de omvang van het consolidatieproject legt het Eurosysteem alle rekeninghouders een gereedheidsrapportageverplichting op, met verplicht gebruik van de ISO20022-berichtgevingsstandaard. De resultaten van de gereedheidsrapportage worden gepubliceerd op de website van de ECB.

Registratieformulier

Het nieuwe registratieformulier vervangt alle TARGET2 registratieformulieren.

Kalender

De User Testing calendar geeft informatie over elke testdag. Alleen de meest recente versie is hier beschikbaar.

Migration Weekend (Dress) Rehearsals

De MW(D)R documenten geven extra informatie over te nemen stappen als voorbereiding en tijdens de Migration Weekend (Dress) Rehearsals.

Informatie bijeenkomsten

Q&A – Informatie bijeenkomsten

Vragen?

Servicedesk TARGET2/T2S
+ 31 20 524 3564
targetservices@dnb.nl

De Nederlandsche Bank NV.
Afdeling Betalingsverkeer & Onderpandservices
Sectie Betaaldiensten

Ontdek gerelateerde artikelen