Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Toezicht op naleving recirculatie eurobankbiljetten en munten – handhavingsbeleid

Factsheet

Gepubliceerd: 23 februari 2022

Bekijk eerdere versies in het archief

Vanuit de eigen taak bij de naleving van de wet- en regelgeving en op grond van de overige relevante omstandigheden en belangen, maakt DNB zelfstandig een afweging bij het bepalen van de inzet van handhavingsinstrumenten.

Het handhavingsbeleid geeft inzicht in de uitgangspunten en factoren die voor DNB bepalend zijn bij de inzet van handhavingsinstrumenten, zoals de bestuurlijke boete en de dwangsom, teneinde naleving van de neergelegde normen te bewerkstelligen.

Eurobankbiljetten

De overige economische operatoren, zoals genoemd in artikel 6 van de Verordening (EG) 1338/2001, die van het publiek ontvangen eurobankbiljetten recirculeren via een (geld)automaat zijn door DNB per brief geïnformeerd over onder meer het handhavingsbeleid bij niet-normconform gedrag. Het betreft ondermeer hoofdkantoren in geval van filialen van supermarktketens, de individuele winkeliers en andere partijen die zelfstandig een geldautomaat vullen met eigen eurobankbiljetten.

Euromunten

De geldvervoerders en muntverwerkers, zoals genoemd in artikel 6 van de Verordening (EG) 1338/2001, die van het publiek ontvangen euromunten recirculeren zijn door DNB per brief geïnformeerd over onder meer het handhavingsbeleid bij niet normconform gedrag.

Links

Ontdek gerelateerde artikelen