Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Vergunningaanvraag Uitgever Activagerelateerde Tokens

De Nederlandse consument en onze economie zijn gebaat bij een divers aanbod van financiële producten en diensten. Daarom verwelkomen wij graag nieuwe en vernieuwende partijen. Een veilige, innovatieve, betrouwbare en betrokken financiële sector levert een bijdrage aan duurzame welvaart in ons land. De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich hier hard voor.

Iedereen die in Nederland activagerelateerde tokens (ART’s) uitgeeft, heeft daarvoor een vergunning van DNB nodig. Het uitgeven van activagerelateerde tokens mag pas worden gestart na verlening van een vergunning.

Meer informatie

In dit deel van Open Boek Toezicht vindt u een overzicht van relevante informatie met betrekking tot de markttoegang van uitgevers van activagerelateerde tokens. Ook vindt u hier een toelichting op begrippen en artikelen die relevant zijn voor de markttoegang en eventuele vergunningverlening aan partijen die activagerelateerde tokens uitgeven.

InnovationHub

Brengt u vernieuwende financiële diensten of producten op de markt, waarbij u vragen heeft over de toepasbaarheid van regelgeving, dan kunt u voor informatie terecht bij de InnovationHub van DNB.
De InnovationHub biedt innovatieve ondernemers en bestaande marktpartijen de mogelijkheid om vraagstukken omtrent regulering rechtstreeks te bespreken met de toezichthouder, ongeacht of ze onder toezicht staan of niet. Doel van de Hub is om innovatie in de financiële sector te accommoderen.

Vragen?

Met vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. U bereikt ons per telefoon of e-mail.

Telefoon

0800 020 1068 (Op werkdagen bereikbaar tussen 09.00-17.00 uur)

E-mail

info@dnb.nl (vermeld uw naam, adresgegevens en telefoonnummer)

Wij nemen geen vragen in behandeling die anoniem zijn gesteld.

Achtergrondinformatie