Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Formulier vergunningaanvraag

Factsheet

Elke onderneming die in Nederland activagerelateerde tokens uitgeeft heeft een vergunning nodig van De Nederlandsche Bank (DNB).

Gepubliceerd: 20 juni 2024

Bekijk eerdere versies in het archief

Indienen aanvraag

U kunt uw aanvraag indienen via het Digitaal Loket Toezicht. Om hiervan gebruik te kunnen maken, heeft u eHerkenning nodig.

Let op: Voor het indienen van de aanvraag dient u het volgende invulbare pdf te gebruiken. Wij vragen u het ingevulde pdf via het aanvraagformulier voor uitgevers van activagerelateerde tokens in te dienen, door het als bijlage te uploaden. Vul het aanvraagformulier en het invulbare pdf volledig en naar waarheid in en voeg alle verzochte documentatie als bijlage toe.

Toelichting aanvraagformulier

Op dit moment werken wij aan een toelichting op het aanvraagformulier. Voor guidance wat er voor de verschillende onderdelen van de aanvraag van u verwacht wordt, adviseren wij u de EBA Final Report on draft Regularory Technical Standards te raadplegen.

Kwaliteit aanvraag

Alleen als u een volledig en kwalitatief goed ingevuld aanvraagformulier instuurt met de bijbehorende bijlagen, kunnen wij uw aanvraag inhoudelijk beoordelen. Is dit niet het geval? Dan verzoeken wij u om uw aanvraag alsnog compleet te maken. De beslistermijn van 110 werkdagen gaat pas lopen als wij uw aanvraag compleet hebben ontvangen. De kwaliteit van uw aanvraag en bijlagen is dus van grote invloed op de totale duur van de behandeling van uw aanvraag. Zie ook: Duur vergunningaanvraag.

Contact

Bij vragen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 0800 020 1068 of via e-mail (info@dnb.nl).

Achtergrondinformatie

Ontdek gerelateerde artikelen