Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Hieronder leest u wat een actuariële organisatie doet. En wat u vindt in dit register. Tot slot leggen we uit hoe u in dit register kunt zoeken.

Wat doet een actuariële organisatie?

Een van de activiteiten van een actuariële organisatie – of actuaris – is het controleren en waarmerken van rapporten die een pensioenfonds bij DNB moet indienen. Een waarmerkend actuaris moet volgens de wet onafhankelijk zijn van het pensioenfonds.

Wat vindt u in het register?

Als een actuariële organisatie zowel de waarmerking als andere werkzaamheden verricht voor een pensioenfonds, moet deze organisatie een gedragscode opstellen over de onafhankelijkheid van de waarmerkend actuaris. Deze gedragscode moet door DNB worden goedgekeurd. In het register staan alle actuariële organisaties die een gedragscode hebben.

Het register wordt elke werkdag om 6.00 uur geüpdatet.

Hoe zoekt u in het register?

In het eerste veld hoeft u geen keuze te maken. Typ in het tweede veld de naam van een actuariële organisatie of een deel van de naam, en klik op ‘Zoeken’. U kunt dit veld ook leeg laten voor de volledige lijst. Wanneer u op een zoekresultaat klikt, komt u op een detailpagina met meer informatie over de organisatie.