Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Hieronder leest u wat een afwikkelonderneming precies doet. En wat u vindt in dit register. Tot slot leggen we uit hoe u in dit register kunt zoeken.

Wat doet een afwikkelonderneming?

Afwikkelondernemingen zijn verantwoordelijk voor de afhandeling van het girale betalingsverkeer; geld dat van de ene naar de andere bankrekening wordt overgemaakt. Door bijvoorbeeld verzoeken om goedkeuring van betaalopdrachten door te sturen wanneer een klant in een winkel afrekent. Of door juist zulke verzoeken goed te keuren door middel van een saldocontrole bij de klant.

Wat vindt u in het register?

Alle afwikkelondernemingen moeten elk jaar aan DNB doorgeven hoeveel betalingen zij in het voorgaande kalenderjaar hebben afgehandeld. Als dat er meer dan 120 miljoen zijn, moet de onderneming een vergunning van DNB hebben. In het register staan alle afwikkelondernemingen met een vergunning.

Het register wordt elke werkdag om 6.00 uur geüpdatet.

Hoe zoekt u in het register?

Kies in het eerste veld eventueel eerst een financiële dienst. Typ in het tweede veld de naam van een onderneming of een deel van de naam, en klik op ‘Zoeken’. U kunt dit veld ook leeg laten voor de volledige lijst. Wanneer u op een zoekresultaat klikt, komt u op een detailpagina met meer informatie over de onderneming.