Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Hieronder leest u wat betaalinstellingen precies doen. En wat u vindt in dit register. Tot slot leggen we uit hoe u in dit register kunt zoeken.

Wat doet een betaalinstelling?

Een betaalinstelling verleent betaaldiensten, zoals het mogelijk maken van geldstortingen en geldopnames. En automatische incasso’s en overboekingen.

Wat vindt u in het register?

Voor de meeste diensten is een vergunning van DNB nodig. Lees hier meer over de verschillende diensten waarvoor zo’n vergunning nodig is. Sommige betaalinstellingen hoeven geen vergunning te hebben. Ook zijn er instellingen die hun betaaldiensten aanbieden op basis van een Europees paspoort. Die hebben dan een vergunning in een ander land van de Europese Economische Ruimte (EER). Ook deze instellingen staan in het register.

Het register wordt elke werkdag om 6.00 uur geüpdatet.

Hoe zoekt u in het register?

Maak in het eerste veld eventueel een keuze. Typ in het tweede veld de naam van een instelling of een deel van de naam, en klik op ‘Zoeken’. U kunt dit veld ook leeg laten voor de volledige lijst. Wanneer u op een zoekresultaat klikt, komt u op een detailpagina met meer informatie over de instelling.

Brexit

Als gevolg van het aflopen van de overgangsperiode na de Brexit, is het openbare DNB Wft-register voor inkomende en uitgaande notificaties van/naar het VK, per 1 januari 2021 geactualiseerd. Dit betekent o.a. dat notificaties die in het Wft-register zijn opgenomen voor grensoverschrijdende dienstverlening vanuit of naar het VK, als ook Gibraltar, door middel van paspoortrechten of de vestiging van een bijkantoor verwijderd zijn uit het Wft-register. Een overzicht van de notificaties die verwijderd zijn is hier te vinden.