Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Hieronder leest u wat gedekte obligaties zijn. En wat u vindt in dit register. Tot slot leggen we uit hoe u in dit register kunt zoeken.

Wat zijn gedekte obligaties?

Sommige banken geven obligaties uit om daarmee geld aan te trekken. Gedekte obligaties zijn een speciale categorie, waarbij de bank de houder van de obligatie extra zekerheid geeft op aflossing. Volgens de wet moet er een openbaar register zijn van deze gedekte obligaties.

Wat vindt u in het register?

Banken moeten hun uitgiften van gedekte obligaties bij DNB laten registreren. In het register vindt u dan ook per bank de obligaties waar het om gaat.

Het register wordt elke werkdag om 6.00 uur geüpdatet.

Hoe zoekt u in het register?

Het eerste veld is niet relevant, omdat het alleen om de registratie van gedekte obligaties gaat. Typ in het tweede veld de naam van de bank of een deel van de naam, en klik op ‘Zoeken’. U kunt dit veld ook leeg laten voor de volledige lijst. Wanneer u op een zoekresultaat klikt, komt u op een detailpagina met meer informatie. Voor details over de uitgegeven obligaties kunt u klikken op ‘Gedekte obligaties’. Daar vindt u links naar informatie op de website van de betreffende bank.