Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Hieronder leest u wat een pensioenfonds precies doet. En wat u vindt in dit register. Tot slot leggen we uit hoe u in dit register kunt zoeken.

Wat doet een pensioenfonds?

Een pensioenfonds voert de pensioenregeling uit die door werkgevers en werknemers in een pensioenovereenkomst is afgesproken. Een pensioenfonds administreert de pensioenen, keert deze uit, en beheert en belegt de pensioenpremies van de deelnemers. Lees meer over pensioenen.

Wat vindt u in het register?

Ondernemingspensioenfondsen, bedrijfstakpensioenfondsen en beroepspensioenfondsen moeten zich bij oprichting melden bij DNB. Algemene pensioenfondsen moeten bij oprichting een vergunning aanvragen bij DNB. In dit register staan alle ondernemingspensioenfondsen, bedrijfstakpensioenfondsen, beroepspensioenfondsen en algemene pensioenfondsen. Het register bevat alleen actieve pensioenfondsen. Premiepensioeninstellingen (PPI’s) staan in een apart register.

Het register wordt elke werkdag om 6.00 uur geüpdatet.

Hoe zoekt u in het register?

Kies in het eerste veld eventueel een type pensioenfonds. Typ in het tweede veld de naam van een pensioenfonds of een deel van de naam, en klik op ‘Zoeken’. U kunt dit veld ook leeg laten voor de volledige lijst. Wanneer u op een zoekresultaat klikt, komt u op een detailpagina met meer informatie over het pensioenfonds.