Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Hieronder leest u wat een bank precies doet. En wat u vindt in dit register. Tot slot leggen we uit hoe u in dit register kunt zoeken.

Wat doet een bank?

Een bank biedt verschillende diensten aan, zoals spaargeld van consumenten en deposito’s van bedrijven aantrekken. En leningen verstrekken aan consumenten en bedrijven. Maar ook bijvoorbeeld advisering, financiële bemiddeling en betaaldiensten. Lees meer over het toezicht op Nederlandse banken en over buitenlandse banken in Nederland.

Wat vindt u in het register?

In het register staan alle Nederlandse banken met een vergunning en buitenlandse banken die met een Europees paspoort in Nederland actief zijn. En verder nog banken die een ontheffing van DNB hebben van twee verbodsbepalingen. U ziet per bank welke activiteiten de bank in Nederland mag uitvoeren. Voor Nederlandse banken kunt u ook zien of ze activiteiten in de Europese Economische Ruimte (EER) mogen uitvoeren.

Het register wordt elke werkdag om 6.00 uur geüpdatet.

Hoe zoekt u in het register?

Kies in het eerste veld eventueel eerst een financiële dienst. Typ in het tweede veld de naam van een bank of een deel van de naam, en klik op ‘Zoeken’. U kunt dit veld ook leeg laten voor de volledige lijst. Wanneer u op een zoekresultaat klikt, komt u op een detailpagina met meer informatie over de bank.

Brexit

Als gevolg van het aflopen van de overgangsperiode na de Brexit, is het openbare DNB Wft-register voor inkomende en uitgaande notificaties van/naar het VK, per 1 januari 2021 geactualiseerd. Dit betekent o.a. dat notificaties die in het Wft-register zijn opgenomen voor grensoverschrijdende dienstverlening vanuit of naar het VK, als ook Gibraltar, door middel van paspoortrechten of de vestiging van een bijkantoor verwijderd zijn uit het Wft-register. Een overzicht van de notificaties die verwijderd zijn is hier te vinden.