Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Hieronder leest u wat een elektronischgeldinstelling precies doet. En wat u vindt in dit register. Tot slot leggen we uit hoe u in dit register kunt zoeken.

Wat doet een elektronischgeldinstelling?

Een elektronischgeldinstelling geeft elektronisch geld uit. Dat kan bijvoorbeeld een cadeaukaart zijn of een polsbandje waarmee bij een festival wordt betaald.

Wat vindt u in het register?

Elektronischgeldinstellingen die in Nederland actief willen zijn, moeten een vergunning van DNB hebben of door DNB zijn vrijgesteld. Vrijgestelde instellingen staan niet onder toezicht van DNB, maar wel onder gedragstoezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). In het register staan alle elektronischgeldinstellingen die in Nederland actief zijn.

Het register wordt elke werkdag om 6.00 uur geüpdatet.

Hoe zoekt u in het register?

Kies in het eerste veld eventueel eerst een soort instelling, dienstverlening of vergunning. Typ in het tweede veld de naam van een instelling of een deel van de naam, en klik op ‘Zoeken’. U kunt dit veld ook leeg laten voor de volledige lijst. Wanneer u op een zoekresultaat klikt, komt u op een detailpagina met meer informatie over de elektronischgeldinstelling.

Brexit

Als gevolg van het aflopen van de overgangsperiode na de Brexit, is het openbare DNB Wft-register voor inkomende en uitgaande notificaties van/naar het VK, per 1 januari 2021 geactualiseerd. Dit betekent o.a. dat notificaties die in het Wft-register zijn opgenomen voor grensoverschrijdende dienstverlening vanuit of naar het VK, als ook Gibraltar, door middel van paspoortrechten of de vestiging van een bijkantoor verwijderd zijn uit het Wft-register. Een overzicht van de notificaties die verwijderd zijn is hier te vinden.