Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Formulier vergunningaanvraag inclusief toelichting premiepensioeninstelling

Factsheet

Gepubliceerd: 13 december 2017

Bekijk eerdere versies in het archief

Iedereen die in Nederland actief wil zijn als premiepensioeninstelling (PPI) heeft een vergunning nodig van De Nederlandsche Bank (DNB).

Indienen aanvraag

U kunt uw aanvraag indienen via het Digitaal Loket Toezicht. Om hiervan gebruik te kunnen maken, heeft u e-herkenning nodig. Indien dit voor u feitelijk niet mogelijk is, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Toelichting aanvraagformulier

In de toelichting op het aanvraagformulier geven wij uitleg en vermelden we wat wij van u verwachten. Houd deze toelichting dus bij de hand als u het aanvraagformulier invult (tip!).

Kwaliteit aanvraag

Alleen als u een volledig en kwalitatief goed ingevuld aanvraagformulier instuurt met de bijbehorende bijlagen, kunnen wij uw aanvraag inhoudelijk beoordelen. Is dit niet het geval? Dan verzoeken wij u om uw aanvraag alsnog compleet te maken. De beslistermijn van dertien weken wordt dan opgeschort. De kwaliteit van uw aanvraag en bijlagen zijn dus van grote invloed op de totale duur van de behandeling van uw aanvraag. Zie ook: Hoe lang duurt de behandeling van een vergunningaanvraag?

Ontdek gerelateerde artikelen