Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Stel filter in

Filters
Actieve filters

218 resultaten

 • Persbericht

  Fed ook lid van het NGFS, twee nieuwe publicaties

  Ter gelegenheid van zijn driejarige bestaan heeft het NGFS twee nieuwe publicaties uitgebracht. Ook verwelkomt het acht nieuwe leden, waaronder het US Federal Reserve System (de Fed), de Amerikaanse centrale bank.

  Lees meer
 • DNBulletin

  Nederland draagt in crisistijd bij aan financieringsruimte IMF

  Nederland draagt bij aan de algemene middelen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) met twee nieuwe leenovereenkomsten. Deze leningen ter grootte van samen €16,8 miljard. dienen als een aanvulling op het kapitaal en zorgen ervoor dat de slagkracht van het Fonds behouden blijft.

  Lees meer
 • Nieuwsbericht

  DNB legt last onder dwangsom op aan een natuurlijk persoon

  De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) heeft op 13 februari 2020 een last onder dwangsom opgelegd aan een natuurlijk persoon. De last onder dwangsom is opgelegd omdat zonder vergunning van DNB beroeps- of bedrijfsmatig trustdiensten zijn verleend.

  Lees meer
 • Boete van DNB voor een natuurlijk persoon

  De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) heeft op 7 juli 2020 een bestuurlijke boete opgelegd van EUR 239.000,- aan een natuurlijk persoon. De boete is opgelegd omdat zonder vergunning van DNB beroeps- of bedrijfsmatig trustdiensten zijn verleend in de periode van 15 nov 2018 tot in ieder geval 24 juni 2019

  Lees meer
 • DNBulletin

  Pin of contant, kiest de winkelier of de klant?

  In de meeste winkels hebben consumenten in 2020 nog de keuze hoe zij hun aankopen wensen af te rekenen. In onderzoek in opdracht van DNB geven bijna alle winkeliers aan zowel contant geld (96%) als pin (92%) te accepteren.

  Lees meer
 • Nieuwsbericht

  DNB heeft aanwijzing gegeven aan MUFG Bank (Europe) N.V.

  De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) heeft op 29 juli 2019 een aanwijzing gegeven aan MUFG Bank (Europe) N.V. (MBE). De aanwijzing is gegeven omdat MBE bepalingen uit het Besluit prudentiële regels Wft (Bpr) en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) heeft overtreden.

  Lees meer
 • Nieuwsbericht

  FSC roept op tot waakzaamheid en duurzaam herstel

  Het Financieel Stabiliteitscomité (FSC) roept in deze onzekere economische fase op tot waakzaamheid en duurzaam herstel. De komende maanden zullen de economische gevolgen van de coronacrisis duidelijker naar voren komen.

  Lees meer
 • Nieuwsbericht

  Boete van DNB voor MUFG Bank (Europe) N.V.

  De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) heeft op 5 maart 2020 een bestuurlijke boete opgelegd van EUR 2.500.000,- aan MUFG Bank (Europe) N.V. (MBE). De boete is opgelegd omdat MBE de grote posten limiet in de periode van 30 juni 2018 tot 31 oktober 2018 heeft overschreden.

  Lees meer