Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

In de openbare registers van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) staan financiële instellingen die in Nederland actief zijn.

Registers van DNB

In de openbare registers van DNB zijn alle financiële instellingen opgenomen die van DNB een vergunning hebben gekregen of volgens de wet moeten zijn ingeschreven. In de registers staat ook vaak welke activiteiten deze instellingen in Nederland mogen uitvoeren. U kunt alle registers tegelijk en afzonderlijk doorzoeken. U typt de naam van de instelling in het zoekveld en klikt op ‘Zoeken’.

Het register wordt elke werkdag om 6.00 uur geüpdatet

Registers van de AFM

Volgens de wet moeten financiële instellingen en hun aandeelhouders bepaalde meldingen doen. De AFM ontvangt deze meldingen en neemt ze na goedkeuring op in de registers. U herkent deze registers aan het logo van de AFM. Als u er een selecteert, komt u op de registerpagina van de AFM. Daar kunt u de registers afzonderlijk en tegelijk doorzoeken.

Brexit

Als gevolg van het aflopen van de overgangsperiode na de Brexit, is het openbare DNB Wft-register voor inkomende en uitgaande notificaties van/naar het VK, per 1 januari 2021 geactualiseerd. Dit betekent o.a. dat notificaties die in het Wft-register zijn opgenomen voor grensoverschrijdende dienstverlening vanuit of naar het VK, als ook Gibraltar, door middel van paspoortrechten of de vestiging van een bijkantoor verwijderd zijn uit het Wft-register. Een overzicht van de notificaties die verwijderd zijn hier te vinden