Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

2021-10-19 DNB is traject gestart voor de optimalisatie van het validatieproces van XBRL-rapportages

DNB is een traject gestart om het validatieproces van XBRL-rapportages via het DLR te optimaliseren. Het doel hiervan is om rapporterende instellingen een snellere terugkoppeling van de validatieresultaten te bieden.

Als eerste stap zal, gedurende een periode van een maand, naast het validatierapport in Excel en de aparte logbestanden met meldingen op validatieregels en filing rules ook een xml-bestand in het DLR worden aangeboden. Dit xml-bestand dient als vervanging van de logbestanden en zal alle meldingen op validatieregels en filing rules bevatten. De periode zal op vrijdagavond 22 oktober van start gaan en tot 23 november duren. Na afloop van deze periode zullen de aparte logbestanden met meldingen niet meer aangeboden worden in het DLR waardoor het validatieproces sneller kan worden afgerond. Het validatierapport in Excel en het xml-bestand met daarin alle validatiemeldingen blijven daarna gewoon beschikbaar. De bestaande logbestanden voor de Excel naar XBRL-conversie en de controles op periode, rapporteur en entrypoint blijven ongewijzigd en na deze periode beschikbaar.

Voor de digitale accountantsverklaring wordt nu geen validatierapport in Excel beschikbaar gesteld in het DLR, maar alleen logbestanden met daarin de meldingen op validatieregels en de technische validatie. Met ingang van 22 oktober zal voor de validatie van de accountantsverklaring zowel een xml-bestand als een txt-bestand met daarin alle validatiemeldingen beschikbaar komen in het DLR. De aparte logbestanden zullen na afloop van de periode niet meer aangeboden worden in het DLR. De informatie over de resultaten van de validatie is dan te vinden in het xml-bestand en txt-bestand.