Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Stel filter in

Filters
Actieve filters

53 resultaten

 • Contactloos betalen Nieuwsbericht

  Betaalgedrag in coronatijd

  DNB-onderzoek laat zien dat het betaalgedrag van Nederlandse consumenten tijdens de pandemie sterk is veranderd: het gebruik van de pinpas nam sterk toe ten koste van het gebruik van cash. Door COVID-19 en de maatregelen van de overheid, banken en winkeliers is het aantrekkelijker geworden om...

  Lees meer
 • Persoon die geld pint bij een geldmaat Nieuwsbericht

  Contant geld moet goed bereikbaar en bruikbaar blijven

  Een nieuwe DNB-studie concludeert dat contant geld nog steeds een belangrijke maatschappelijke rol vervult. Wel staat de noodzakelijke infrastructuur onder druk wat negatieve gevolgen voor de bereikbaarheid en de acceptatie van contant geld kan hebben. Waarom is contant geld van belang?

  Lees meer
 • Een vrouw koopt iets met contant geld bij een kraam Nieuwsbericht

  DNB geeft in 2020 per saldo eurobankbiljetten uit

  DNB verwerkt sinds het uitbreken van de coronacrisis veel minder bankbiljetten dan gebruikelijk. De inname van bankbiljetten is zelfs zo sterk gedaald dat DNB voor het eerst sinds 2002 meer bankbiljetten uitgeeft dan dat zij inneemt.

  Lees meer
 • Working paper 8 maart Nieuwsbericht

  Vrouwen hebben meer financiële kennis dan ze denken

  Vrouwen scoren in onderzoeken lager op financiële kennis dan mannen. Voor een goed deel komt dit doordat zij niet altijd evenveel vertrouwen hebben in de eigen financiële kennis, blijkt uit nieuw onderzoek. Vrouwen weten dus meer dan ze zelf denken. “Het is belangrijk dat we dit we....

  Lees meer
 • Gesprek man en vrouw Nieuwsbericht

  Veelgestelde vragen over Conservatrix

  In december 2020 is verzekeraar Conservatrix door de rechter failliet verklaard. Dat gebeurde op verzoek van toezichthouder DNB. Het faillissement is onbevredigend voor alle betrokkenen, in het bijzonder voor de polishouders. Het faillissement roept veel vragen op.

  Lees meer
 • Vrouw met laptop met de nieuwe site van DNB open Nieuwsbericht

  Nieuwe website DNB live

  We hebben een geheel nieuwe website. De nieuwe site is gebruiksvriendelijker en we richten ons meer dan voorheen op een veel breder publiek. Sommige informatie vindt u vanaf nu op een andere plaats terug.

  Lees meer
 • De satelliet die van binnen wordt gedemonteerd Nieuwsbericht

  DNB als proeftuin voor de circulaire economie

  In deze Week van de Circulariteit staan we stil bij het tweede leven van de satelliet. Als onderdeel van de renovatie van het DNB-kantoor wordt de ronde toren ontmanteld en krijgt een sociaal-maatschappelijke bestemming.

  Lees meer
 • Een man die geld pint bij geldmaat Nieuwsbericht

  DNB-studie: Contant geld moet goed bereikbaar en bruikbaar blijven

  Een nieuwe DNB-studie concludeert dat contant geld nog steeds een belangrijke maatschappelijke rol vervult. Wel staat de noodzakelijke infrastructuur onder druk wat negatieve gevolgen voor de bereikbaarheid en de acceptatie van contant geld kan hebben. DNB geeft daarom...

  Lees meer