Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

DNB publiceert nieuwe Visie op Betalen

Nieuwsbericht betalingsverkeer

Gepubliceerd: 06 april 2022

DNB Publiceert Nieuwe Visie Op Betalen

Trends en innovaties rondom betalen gaan razendsnel. Contactloos afrekenen met de pinpas, een smartphone of een horloge is in korte tijd normaal geworden. Nieuwe partijen zijn daarbij opgekomen in de betaalketen, waaronder fintechs en BigTechs. Tegelijkertijd komt de ene na de andere crypto op de markt. Centrale banken overal ter wereld werken aan hun eigen digitale munten, een aanvulling op de steeds minder gebruikte contante betaalmiddelen zoals bankbiljetten en munten.

Te midden van deze reeks aan vernieuwingen is het voor DNB zaak om te bewaken dat de samenleving haar vertrouwen behoudt in het betalingsverkeer. Zonder dat vertrouwen kan het geldsysteem gaan haperen en daarmee ook de welvaartsgroei. Vertrouwen staat dan ook centraal in de nieuwe Visie op Betalen, die DNB op 29 maart heeft gepubliceerd. DNB wil dat iedereen kan deelnemen aan de betaalmarkt, dat het betalingsverkeer veilig blijft en dat zoveel mogelijk de vruchten worden geplukt van Europese integratie en wereldwijde samenwerking.

Digitalisering is een terugkerend thema in de nieuwe Visie op Betalen. DNB verwelkomt digitalisering en innovatie. Het betalingsverkeer wordt hiermee efficiënter en voor een groot deel van de maatschappij gebruiksvriendelijker. Tegelijkertijd roept de digitalisering nieuwe aandachtspunten en vragen op, bijvoorbeeld met betrekking tot de toegang tot het betalingsverkeer. De goede werking van betalingsverkeer mag nooit in het geding zijn, ook niet in een veranderend landschap. De visie laat zien welke positie DNB daarbij inneemt en welke acties daarbij passen.

Meer weten? Lees DNB’s Visie op Betalen 2022-2025

Directe mailservice

U kunt zelf kiezen of u deze nieuwsberichten direct, wekelijks of maandelijks ontvangt. U kunt de frequentie wijzigen: in de mail waarin u dit bericht heeft gekregen, bij ‘Wilt u uw gegevens wijzigen?’

Ontdek gerelateerde artikelen