Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

CORONA - DNB roept beleggingsondernemingen en beleggingsinstellingen op om dividenduitkeringen, variabele beloningen en inkoop van eigen aandelen zorgvuldig te overwegen

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 06 juli 2020

Op 8 juni 2020 heeft de European Systemic Risk Board (ESRB) een aanbeveling gepubliceerd over de beperking van uitkeringen door financiële instellingen tijdens de Covid-19 pandemie.

DNB steunt het doel van deze aanbeveling en verzoekt beleggingsondernemingen en beleggingsinstellingen om bij het overwegen van eventuele dividenduitkeringen, inkoop van eigen aandelen en het uitkeren van variabele beloningen rekening te houden met de huidige crisis, vooruitzichten en eventuele andere scenario’s die de bedrijfsvoering, winstgevendheid en financiële buffers kunnen raken. DNB vraagt deze instellingen om de strikte noodzaak van dergelijke uitkeringen te heroverwegen. Hiermee kunnen herstelacties op een later moment worden voorkomen.

DNB verwacht van beleggingsondernemingen en beleggingsinstellingen dat zij in deze onzekere tijd de eigen financiële buffers nauwlettend zullen bewaken. Indien deze instellingen ontwikkelingen zien die op korte termijn kunnen leiden tot prudentiële tekorten, dan dienen zij dit zo snel mogelijk bij hun toezichthouder te melden. DNB zal per ontvangen melding een beoordeling maken en met de instelling in overleg treden over de benodigde vervolgstappen en herstelacties.