Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

CORONA - DNB update over inzendtermijn toezichtrapportages

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 16 april 2020

In aanvulling op de eerder gepubliceerde EBA statement en ECB statement wil DNB de banken middels deze publicatie informeren over de inzendtermijnen voor toezichtrapportages.

De inzendtermijnen van de reguliere toezichtrapportages (volgend uit de ITS on supervisory reporting, de ITS on supervisory benchmarking en de ECB FINREP Regulation) - met uitzondering van de LCR en ALMM - worden voor de inzendperiode tussen maart en eind mei 2020 met één maand uitgesteld. De datapointmodel v2.9 wijzigingen in de toezichtrapportages dienen conform eerder gecommuniceerde planning te worden geïmplementeerd (zie link voor meer info over de wijzigingen en tijdslijnen). Het uitstel en de wijzigingen gelden zowel voor de significante instellingen als de minder significante instellingen.

Het uitstel voor insturen geldt ook voor de renterisicorapportage en de landenrisicorapportage. De inzendtermijn van deze rapportages zal ook met een maand worden uitgesteld. Verder geldt voor de significante instellingen dat de inzendtermijn van de 2020Q1 STE templates met één maand wordt uitgesteld en de Funding Plans (volgend uit de Guidelines on Funding Plans) met twee maanden. Eventuele wijzigingen in de inzendtermijnen van de ad-hoc uitvragen worden via het ad-hoc-uitvragenoverzicht (in de nieuwsbrief banken) gecommuniceerd.

De flexibiliteit in de inzendtermijnen moet in deze tijden van de COVID-19 uitbraak de rapportagelast bij banken enigszins verlichten, zonder dat dit ten koste gaat van de datakwaliteit.

Mochten er naar aanleiding van bovenstaande nog vragen zijn, dan kunnen deze naar toezichtrapportagesbanken@dnb.nl worden gestuurd.

Ontdek gerelateerde artikelen