Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Bestuurlijke boete voor Zeuven Meeren Hotelfonds B.V.

Handhavingsmaatregelen

Gepubliceerd: 04 juni 2013

DNB Toorop aan het water

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft op 25 september 2012 een bestuurlijke boete van EUR 200.000,- opgelegd aan Zeuven Meeren Hotelfonds B.V. (hierna: Hotelfonds), gevestigd te Den Haag,  vanwege het zonder vergunning van DNB uitoefenen van het bedrijf van bank. De hoogte van de opgelegde boete is bij beslissing op bezwaar (besluit van DNB van 21 december 2012) gematigd tot EUR 25.000,- in verband met de draagkracht van Hotelfonds. De beroepstermijn is inmiddels verstreken zonder dat er beroep is ingesteld. De opgelegde bestuurlijke boete is hierdoor onherroepelijk geworden.

Overtreding 

DNB heeft vastgesteld dat Hotelfonds in ieder geval vanaf 29 oktober 2010 tot en met 6 juni 2011 door middel van de uitgifte van obligaties opvorderbare gelden heeft aangetrokken buiten besloten kring en van andere dan professionele marktpartijen. Vervolgens zijn die gelden over de periode van 30 december 2010 tot en met 8 juni 2011 voor eigen rekening van Hotelfonds uitgezet naar een vastgoed-c.v. die in die periode niet tot hetzelfde concern behoorde als Hotelfonds. Hotelfonds is niet in het bezit en is ook niet in het bezit geweest van een door DNB verstrekte vergunning voor het uitoefenen van het bedrijf van bank.

Gelet hierop stelt DNB vast dat Hotelfonds in de periode van 30 december 2010 tot en met heden artikel 2:11, eerste lid, van de Wet op het financieel toezicht heeft overtreden.  
 
Lees hieronder het volledige boetebesluit en de beslissing op bezwaar. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de Informatiedesk van DNB: 0800 - 020 1068 (gratis).

Bestuurlijke boete voor Zeuven Meeren Hotelfonds B.V.

180KB PDF
Download Bestuurlijke boete voor Zeuven Meeren Hotelfonds B.V.

Ontdek gerelateerde artikelen