Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Consultatie concept beleidsuitingen DNB over de Wet toekomst pensioenen

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 23 december 2022

Jong en Oud

Op donderdag 22 december 2022 heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen aangenomen. Het wetsvoorstel zal nu door de Eerste Kamer worden behandeld.

Dit moment is voor De Nederlandsche Bank (DNB) aanleiding om de openbare consultatie te starten van diverse concept beleidsuitingen. Met deze (concept) beleidsuitingen beoogt DNB te verduidelijken hoe zij toezicht gaat houden op (de transitie naar) het nieuwe pensioenstelsel en geeft DNB antwoord op enkele vragen die verband houden met het wetsvoorstel.

DNB consulteert twee toezichthouderregelingen en diverse beleidsuitingen, gebundeld in vijf thema's. Voor meer informatie over deze consultatie, de concept beleidsuitingen en het reactieformulier verwijzen wij naar de consultatiepagina.

De Wet toekomst pensioenen gaat nu in behandeling in de Eerste Kamer en het ontwerpbesluit Besluit toekomst pensioenen van 6 oktober 2022 moet nog worden vastgesteld. De concept beleidsuitingen van DNB kunnen daarom nog wijzigen als gevolg van wijziging van de regelgeving en ook naar aanleiding van de reactie op de consultatie.

Reactietermijn
De consultatie staat open tot en met 24 februari 2023. Dat en meer kunt u lezen op de consultatiepagina.