Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Update IFR/IFD

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 22 december 2021

Station Zuidas

Graag informeren wij u over de  recente ontwikkelingen rond de IFR en de IFD.

Naar aanleiding van de implementatie van de IFR en de IFD heeft DNB de afgelopen tijd weer een aantal Q&A’s gepubliceerd op Open Boek Toezicht. De onlangs gepubliceerde Q&A’s hebben betrekking op marktrisico en tegenpartijkredietrisico.

Beschreven wordt onder meer hoe beleggingsondernemingen goedkeuring van DNB kunnen aanvragen voor het toepassen van een model op basis waarvan een eigen delta wordt berekend en hoe goedkeuring gevraagd kan worden voor de uitzondering van intragroep transacties van de berekening van K-TCD.

EBA consultatie RTS en richtsnoeren inzake liquiditeit

Op 10 december heeft de Europese Bankenautoriteit (EBA) de publieke consultatie gestart van de concept technische standaarden (RTS) inzake liquiditeitsmanagement van beleggingsondernemingen en de richtsnoeren inzake de vrijstellingen van de liquiditeitseis voor klasse 3 beleggingsondernemingen. Er kan tot 10 maart 2022 worden gereageerd op de consultatie. Op 18 januari 2022 organiseert EBA een public hearing over deze onderwerpen.

Vragen?

Voor vragen over de IFR en de IFD kunt u vanaf 1 januari aanstaande weer terecht bij de toezichthouder op uw onderneming of u kunt deze stellen via natin-bobi@dnb.nl. Het e-mailadres dat gecreëerd was voor vragen over de implementatie van de IFR en de IFD wordt per 1 januari aanstaande buiten werking gesteld.