Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Wijzigingen aanleveren rapportages aan DNB

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 06 oktober 2021

Man die langs de ingang van Toorop loopt

Met ingang van 1 oktober 2021 is de rapportage aan DNB op een aantal belangrijke onderdelen gewijzigd. 

Zoals ook in eerdere berichtgeving aangekondigd, wijzigen de rapportages voor beleggingsondernemingen, fondsbeheerders en beleggingsholdings als gevolg van de inwerkingtreding van de IFR/IFD per 30 september 2021. DNB verzoekt beleggingondernemingen en fondsbeheerders die tevens beleggingsdiensten verlenen de nieuwe rapportages voor het eerst naar de stand van 30 september 2021 via het Digitale Loket Rapportages (DLR) aan DNB aan te leveren. Dit betekent concreet dat u vanaf 1 oktober 2021 gebruikmaakt van de nieuwe taxonomie en de nieuwe invoer templates.

Voor fondsbeheerders geldt dat het nieuwe rapportageprofiel na 1 januari 2022 zichtbaar is in DLR. Op basis van de bij DNB aanwezige informatie heeft DNB aan uw onderneming een rapportageprofiel toegekend. Uw rapportageprofiel is gebaseerd op de huidige situatie en groepsstructuur en naar de huidige inzichten van DNB. Verandering hierin kan ertoe leiden dat uw rapportageprofiel wijzigt.

Controleren rapportageprofiel

DNB verzoekt beleggingsondernemingen en fondsbeheerders die tevens beleggingsdiensten verlenen na 1 oktober in DLR het door DNB vastgestelde rapportageprofiel van de Finrep te controleren. Fondsbeheerders die geen beleggingsdiensten verlenen kunnen het rapportageprofiel na 1 januari 2022 controleren in DLR. U kunt het rapportageprofiel controleren middels het stroomschema via deze link.  

Beleggingsondernemingen en fondsbeheerders die tevens beleggingsdiensten verlenen dienen naast de Finrep ook de templates zoals opgesteld door de Europese Bankenautoriteit (EBA) aan DNB te rapporteren. Ook hiervoor geldt dat u in DLR vanaf 1 oktober uw rapportageprofiel dient te controleren middels het stroomschema dat u kunt vinden via deze link. Indien u van mening bent dat uw rapportageprofiel onjuist is, kunt u contact opnemen via beleggingsonderneming.rap@dnb.nl.

Legal Entity Identifier

DNB is verplicht sommige gegevens, waaronder de Legal Entity Identifier (LEI), over onder toezicht staande beleggingsondernemingen en beleggingsholdings te delen met andere toezichthouders zoals EBA of de AFM. Een LEI is een uniek nummer waarmee financiële toezichthouders (zoals ook de Autoriteit Financiële Markten) transacties wereldwijd volgen. Het doel is om de financiële markten transparanter te maken, beleggingsrisico's beter te beheersen en beleggers te beschermen. Mocht u nog niet beschikken over een LEI, dan kunt u deze onder andere aanvragen bij de Kamer van Koophandel via deze link. Uw LEI kunt u doorgeven aan DNB via beleggingsonderneming.rap@dnb.nl.

Ontdek gerelateerde artikelen