Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Ben ik beschermd?

Of u beschermd bent door de depositogarantie kunt u snel nagaan. Beantwoord daarvoor de volgende drie vragen. 

Antwoordt u "ja" op alle drie vragen, dan kunt u er vrijwel zeker van zijn dat uw geld, of dat van uw onderneming, is beschermd tot maximaal USD 10.000 per persoon of onderneming, per bank. Er gelden wel bepaalde uitzonderingen. Lees voor meer informatie het factsheet. 

Antwoordt u "nee" op een of meer vragen, dan is uw geld, of dat van uw onderneming, waarschijnlijk niet beschermd door de depositogarantie. 

 

  1. Hebt u, of uw onderneming, geld op een bankrekening bij een bank op Bonaire, Sint Eustatius of Saba die valt onder de depositogarantie voor Caribisch Nederland?

De banken die onder de depositogarantie vallen, staan genoemd op de pagina Welke banken? Met een bankrekening wordt een rekening bedoeld zoals een betaalrekening, een spaarrekening en een termijndeposito. 

  1. Bent u of is uw onderneming bij de bank geregistreerd als eigenaar of mede-eigenaar van de bankrekening(en) waarop uw geld op staat?

De bescherming tot USD 10.000 geldt per persoon of onderneming, per bank. Dit maximum geldt dus voor het totale bedrag van alle rekeningen die een persoon of onderneming bij één bank heeft. Maar bij een gezamenlijke rekening geldt het maximum per persoon. Lees voor rekenvoorbeelden ook de brochure en de factsheet. 

Soms heeft iemand een bankrekening namens een ander, een zogenaamde derdenrekening. Als zo’n derdenrekening aan een aantal voorwaarden voldoet, is die ander beschermd is door de depositogarantie. Lees voor meer informatie het factsheet.  

  1. Bent u een inwoner met een sedula van Bonaire, Sint Eustatius of Saba of is uw onderneming geregistreerd op Bonaire, Sint Eustatius of Saba?

Als u een inwoner bent van Bonaire, Sint Eustatius of Saba, en dus een sedula hebt, kunt u beschermd zijn door de depositogarantie. Sommige rekeninghouders zijn uitgesloten van de depositogarantie. Lees voor meer informatie het factsheet.  

Depositogarantie in Caribisch Nederland

94KB PDF
Download Depositogarantie in Caribisch Nederland

Factsheet Depositogarantie in Caribisch Nederland (‘BES-eilanden’)

649KB PDF
Download Factsheet Depositogarantie in Caribisch Nederland (‘BES-eilanden’)