Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

23 december 2021 Rapportages

23-12-2021 Nieuwe versie validatierapport bij XBRL-rapportages in DLR en nieuwe DLR

In vervolg op het traject voor de optimalisatie van het validatieproces heeft DNB het validatierapport bij XBRL-rapportages aangepast.

Met ingang van 24 december zal de nieuwe versie van het validatierapport beschikbaar worden gesteld bij de terugkoppeling op XBRL-rapportages via het DLR of het nieuwe DLR. Nieuw in deze versie is dat naast de taxonomie validatieregels waarin niet wordt voldaan, ook de validatieregels worden getoond waaraan wel wordt voldaan. Hierdoor is het transparanter welke validatieregels DNB uitvoert.

Op het tabblad Formula Assertions vindt u een overzicht van alle uitgevoerde validatieregels. U kunt eenvoudig filteren op de regels die aanslaan door in kolom Result te kiezen voor Unsatisfied. Daarnaast wordt een tweede tabblad beschikbaar gesteld, Formula Assertions Details. Op dit tabblad staat extra informatie over de validatieregels die aanslaan en de betrokken datapunten. Zoals eerder aangekondigd wordt tevens een xml-bestand met de validatieresultaten bij de rapportage beschikbaar gesteld. Hierin worden ook alle validatieregels getoond die uitgevoerd worden.