Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Aankondiging wijziging FINREP/COREP rapportage elektronischgeld- en betaalinstellingen

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 28 oktober 2021

Laptop en telefoon

Met ingang van 31 december 2021 zal de FINREP/COREP-rapportage van elektronischgeld- en betaalinstellingen aan DNB op een aantal onderdelen wijzigen.

DNB heeft de nieuwe rapportageformulieren versie 3.0.0 voor elektronischgeld- en betaalinstellingen gepubliceerd. In deze taxonomie zijn een aantal wijzigingen opgenomen. U vindt de taxonomie op de webpagina van ‘Elektronischgeld- en betaalinstellingen’ van het Digitaal Loket Rapportages onder het kopje “Gebruikersdocumentatie” (zie link).

DNB zal betaal- en elektronischgeldinstellingen verzoeken de nieuwe rapportages voor het eerst naar de stand van 31 december 2021 via het Digitale Loket Rapportages (DLR) aan DNB aan te leveren. Dit betekent concreet dat u vanaf 31 december 2021 gebruikmaakt van de nieuwe taxonomie en de nieuwe invoer templates in het DLR.

De nieuwe taxonomie bevat een aantal wijzigingen. In de nieuwe rapportage zijn een aantal aanvullende verplichte velden toegevoegd met betrekking tot de beroepsaansprakelijkheidsverzekering of vergelijkbare waarborg voor de betaalinstellingen die betaaldienst 7 en/of 8 verlenen. Bovendien zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd in de berekening van solvabiliteitseisen voor elektronischgeldinstellingen. Tot slot zijn op de balansformulieren en de winst- en verliesrekening posten toegevoegd, verwijderd of opnieuw gedefinieerd en zijn de namen van de tabbladen gewijzigd van ‘F’ of ‘C’ naar ‘T’.

Ontdek gerelateerde artikelen