Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

CORONA - DNB steunt aanbeveling ESRB over kapitaaluitkeringen beleggingsondernemingen en beleggingsinstellingen

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 18 december 2020

Op 18 december 2020 heeft de European Systemic Risk Board (ESRB) de aanbeveling verlengd over de beperking van uitkeringen door financiële instellingen tijdens de Covid-19 pandemie verlengd tot 30 september 2021.

DNB steunt het doel van deze aanbeveling en verzoekt beleggingsondernemingen en beleggingsinstellingen om bij het overwegen van eventuele dividenduitkeringen, inkoop van eigen aandelen en het uitkeren van variabele beloningen rekening te houden met de huidige crisis, vooruitzichten en eventuele andere scenario’s die de bedrijfsvoering, winstgevendheid en financiële buffers kunnen raken. DNB vraagt deze instellingen om te heroverwegen of dergelijke uitkeringen strikt noodzakelijk zijn. Hiermee kunnen herstelacties op een later moment worden voorkomen.

DNB verwacht van beleggingsondernemingen en beleggingsinstellingen dat zij in deze onzekere tijd de eigen financiële buffers nauwlettend zullen bewaken. Indien deze instellingen ontwikkelingen zien die op korte termijn kunnen leiden tot prudentiële tekorten, dan dienen zij dit zo snel mogelijk bij hun toezichthouder te melden. DNB zal per ontvangen melding een beoordeling maken en met de instelling in overleg treden over de benodigde vervolgstappen en herstelacties.

Lees ook het persbericht van de ESRB

Ontdek gerelateerde artikelen