Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Aangepaste Good practices ESG-risicobeheer

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 04 augustus 2022

Een man loopt langs de entree binnen van het Toorop-gebouw

In maart dit jaar zijn de Good practices ESG-risicobeheer geconsulteerd. Hierop hebben we van meerdere partijen feedback ontvangen. We willen iedereen hiervoor hartelijk bedanken. Een aantal van deze punten hebben we verwerkt in een geactualiseerde versie van de Good practices. Dit is een tussenproduct. Momenteel werken we aan een verdere uitbreiding, waarin ook de onderwerpen strategie, governance en informatieverstrekking aan bod komen. De uitgebreide versie van de Good practices zullen we naar verwachting in Q4 ter consultatie voorleggen.

Voor nu moedigen we de fondsen aan om alvast gebruik te maken van deze tussentijdse geactualiseerde versie van de Good Practices ESG risicobeheer. Het document, en de feedback van de Pensioenfederatie, BDO en GroenPensioen, zijn hier te vinden.

Tip: Voer als eerste een gap-analyse uit ten opzichte van deze Good Practices en maak vervolgens een actielijst om het risicobeheer te verbeteren.

Voor vragen over de Good practices kunt u terecht bij Michelle Ummels (m.a.ummels@dnb.nl) en Vivienne Kolman (F.E.M.Kolman@dnb.nl)

Ontdek gerelateerde artikelen