Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Start consultatie Update DNB implementatie opties en discreties CRD en CRR

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 24 juni 2022

Toorop vanaf de waterkant

DNB consulteert de gewijzigde beleidsinvulling van de opties en discreties die voortvloeien uit de CRD en CRR. De aanleiding voor deze aanpassing is de gewijzigde regelgeving (de CRD5, CRR2 en LCR DR Amending Act) waardoor nieuwe opties en discreties zijn geïntroduceerd. U vindt de consultatie op de DNB website en kunt reageren tot en met 1 augustus 2022.

Wat wordt geconsulteerd?

De gewijzigde beleidsinvulling bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste wordt de Regeling specifieke bepalingen CRD en CRR 2019 aangepast. In deze regeling heeft DNB vastgelegd hoe zij omgaat met opties en discreties die zich lenen voor een generieke toepassing. U vindt een concept van de wijzigingsregeling op de consultatiepagina. Ten tweede is DNB voornemens om ten aanzien van de nieuwe opties en discreties die een instellingsspecifieke benadering vergen, de aangepaste de ECB Guide on options and discretions available in Union law toe te passen. Deze Guide is eerder door de ECB geconsulteerd en de finale versie staat op de website van de ECB.

Reageren op de consultatie

Reacties op deze consultatie kunnen aan DNB worden gestuurd via consultatie@dnb.nl onder vermelding van “Consultatie opties en discreties CRD en CRR”. Consultatiereacties zullen openbaar worden gemaakt na afloop van de consultatieperiode. De deadline voor het insturen van reacties is 1 augustus 2022.

Ontdek gerelateerde artikelen