Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Toezichtkalender verzekeraars gepubliceerd

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 15 december 2022

De jaarlijkse toezichtkalender voor verzekeraars

Ieder jaar publiceert DNB in december een toezichtkalender voor verzekeraars. In die kalender staan de toezichtactiviteiten die DNB van plan is in 2023 uit te voeren in deze sector.

Toezichtthema’s

In 2023 zullen vier specifieke thema’s worden betrokken in het toezicht op verzekeraars: rente en inflatie, duurzaamheid, cyberweerbaarheid en risicomarge. Daarnaast besteedt DNB aandacht aan enkele andere onderwerpen, zoals de impact van het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen op verzekeraars. De algemene toezichtkalender 2023 kunt u hier vinden.

Op het portaal Mijn DNB is er overigens in aanvulling op de algemene toezichtkalender een specifieke toezichtkalender voor instellingen. Daarin staan de toezichtactiviteiten die specifiek gepland zijn voor een instelling.

Toezicht in Beeld

In november heeft DNB al de jaarlijkse Toezicht in Beeld gepubliceerd. Daarin gaat DNB in meer algemene zin op de ontwikkelingen van afgelopen en komend jaar in de sectoren waarop toezicht wordt gehouden. De Toezicht in Beeld 2022-2023 kunt u hier vinden.

Ontdek gerelateerde artikelen