Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Uitvraag liquiditeitsrisicobeheersing

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 05 juli 2022

Kantoorpanden in de avond

Sinds de inwerkingtreding van de IFR en de IFD geldt voor beleggingsondernemingen en bepaalde beheerders van beleggingsinstellingen ook een liquiditeitseis. Naar aanleiding hiervan onderzoekt DNB bij alle beleggingsondernemingen en beheerders van beleggingsinstellingen met een liquiditeitsvereiste door middel van een uitvraag in welke mate en op welke wijze het liquiditeitsrisico wordt beheerst.

Om inzicht te krijgen in hoe zij dit risico beheersen, zal DNB naar verwachting medio juli van 2022 een uitvraag sturen naar alle beleggingsondernemingen en beheerders van beleggingsinstellingen waarvoor een liquiditeitseis geldt. De onderwerpen in deze uitvraag zijn gebaseerd op de (concept) EBA & ESMA SREP Guidelines voor beleggingsondernemingen.

Waar kunt u de uitvraag Liquiditeitsrisicobeheersing vinden?  

De uitvraag zal in de loop van de tweede week van juli beschikbaar zijn in het Digitaal Loket Toezicht (DLT). DNB adviseert U daarom om het DLT portal in de gaten te houden.

DLT en eHerkenning

Om toegang te hebben tot de uitvraag in DLT heeft u een eHerkenning nodig voor de webdienst ‘Toezicht organisatiegegevens’.

Heeft u nog geen eHerkenning? U vraagt deze aan via eherkenning.nl. Heeft u al wel eHerkenning maar nog geen toegang tot de juiste webdienst? Dan kunt u uw eHerkenning leverancier toegang vragen tot de dienst ‘Toezicht organisatiegegevens’. Meer informatie over DLT en eHerkenning vindt u hier.

Waar kunt u terecht met vragen?

Bij technische vragen kunt u mailen naar dlt@dnb.nl of contact opnemen met de Informatiedesk via 0800 020 1068 (gratis). De Informatiedesk is op werkdagen geopend tussen 9.00 tot 15.00 uur. Inhoudelijke vragen met betrekking tot de uitvraag kunt u stellen via natin-bobi@dnb.nl of via uw eigen toezichtteam.