Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Benchmarkrapportage informatiebeveiliging 2022

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 09 mei 2023

.

DNB heeft onlangs met een deel van de verzekeraars de benchmarkrapportage Informatiebeveiliging 2022 gedeeld. Middels dit nieuwsbericht delen we het met de hele verzekeringssector.

Klik hier om de rapportage te bekijken.

De rapportage bevat de resultaten van onderzoeken die door DNB zijn uitgevoerd op het gebied van informatiebeveiliging en cybersecurity binnen de sector. Door het delen van deze benchmark en analyse stelt DNB de sector in staat om de uitkomsten te reflecteren op de eigen activiteiten.

De benchmarkrapportage bevat de volgende onderdelen:

  • De benchmark van de volwassenheid van beheersmaatregelen op het gebied van informatiebeveiliging. Hieruit blijkt dat dat de volwassenheid van belangrijke beheersmaatregelen regelmatig achterblijft.
  • Analyse van indicatoren voor informatiebeveiligingsrisico’s in uw sector in 2022. Dit kan voor instellingen aanleiding zijn om te sturen op gemaakte afspraken.
  • Toezichtsactiviteiten van DNB in 2023 op het gebied van informatiebeveiliging, uitbesteding en cybersecurity.
  • Het eerdere nieuwsbericht “DNB ziet cyberdreiging toenemen terwijl basismaatregelen niet altijd op orde zijn”, waarin DNB haar waarnemingen in de verzekeringssector toelicht.

Benchmarkrapportage informatiebeveiliging 2022 voor verzekeraars

697KB PDF
Download Benchmarkrapportage informatiebeveiliging 2022 voor verzekeraars

Ontdek gerelateerde artikelen