Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Dataloop voor Solvency II Verzekeraars live op 1 november

Nieuwsbericht toezicht

Op 1 november rolt DNB voor Solvency II verzekeraars de applicatie Dataloop uit binnen Mijn DNB.  Dataloop biedt u een verbeterde gebruikerservaring bij uw interactie met DNB over toezichtrapportages en DNB kan met Dataloop de datakwaliteit van rapportages efficiënter beoordelen. In het nieuwsbericht van 5 september kondigden we Dataloop al aan, met enige achtergrond.

Gepubliceerd: 18 oktober 2023

Praktische informatie

U dient nog steeds uw rapportage in via Dienst Rapportages. Als u al toegang hebt tot Dienst Rapportages, krijgt u ook automatisch toegang tot Dataloop. De deadlines voor de aankomende Solvency II kwartaalrapportages zijn voor solo verzekeraars op 6 november, voor groepen op 18 december en voor financiële stabiliteit groepen op 20 november. Vanaf 1 november kunt u de door u ingediende rapportage in Dataloop zien staan, inclusief de status van de datakwaliteitscontroles. Vervolgens kunt u vanuit de applicatie eventuele openstaande punten afhandelen. De interactie met DNB over de rapportages verloopt vanaf dat moment namelijk via de applicatie, in plaats van via email. Vanaf 2024 volgen ook de jaarrapportage voor SII en de Nationale Staten (VNS XBRL) in Dataloop.

Meer informatie en online informatiesessies

Op de Dataloop pagina kunt u meer informatie vinden over de applicatie, inclusief een Q&A en een handleiding met werkinstructies. Aanvullend biedt DNB enkele informatiesessies aan voor iedere rapporteur die dat graag wil, waarin de werking van de applicatie wordt gedemonstreerd. Deze sessies zijn online te volgen, op deze drie dagen:

  • Donderdag 2 november: 12:00 - 13:00u
  • Donderdag 9 november: 16:00 - 17:00u
  • Woensdag 15 november: 13:00 - 14:00u

Inschrijven of meer weten?

Wilt u als Solvency II verzekeraar deelnemen aan een online informatiesessie? Neem graag contact met ons op via Dataloop@dnb.nl. Heeft u vragen of opmerkingen over Dataloop? Ook dan kunt u terecht bij dit mailadres.

Ontdek gerelateerde artikelen