Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Overgang naar een nieuw versie EBA-taxonomie (DPM 3.2) voor beleggingsondernemingen met klasse 3

Nieuwsbericht toezicht

In de taxonomie van de IF-rapportage voor beleggingsondernemingen zijn door de EBA enkele wijzigingen doorgevoerd. Deze moeten nu ook toegepast worden door klasse 3 beleggingsondernemingen.

Gepubliceerd: 15 december 2023

Donkere vrouw met werkdocumenten achter laptop

In de taxonomie van de IF-rapportage voor beleggingsondernemingen zijn door de EBA enkele wijzigingen doorgevoerd. Deze wijzigingen zijn voor (klasse 2) beleggingsondernemingen ingegaan vanaf het tweede kwartaal 2023 met referentiedatum 30 juni 2023 (zie ook het eerdere nieuwsbericht hierover). Dit betekent nu concreet voor klasse 3 beleggingsondernemingen dat deze wijzigingen vanaf 1 januari 2024 (referentiedatum 31 december 2023) toegepast moeten gaan worden. Klasse 3 beleggingsondernemingen dienen daarom gebruik te maken van de nieuwe taxonomie en de nieuwe invoertemplates voor de IF-rapportage volgens het EBA reporting framework 3.2 (DPM 3.2).

De voornaamste wijzigingen betreffen:

  • In de IF CLASS 3 rapportage is de “additional own funds guidance” op regel 120 op tabblad I02.03 verwijderd.
  • Voor de rapportages wordt overgestapt naar een nieuwe manier van identificeren, namelijk:
    • Voor de “identifier” vult u de LEI code van de instelling in en deze vult u aan met .IND voor de individual rapportage en .CON voor de geconsolideerde rapportage. Dus bijvoorbeeld <uw LEI>.<IND> of <uw LEI>.<CON>.
    • Voor het “Scheme” gebruikt u  https://eurofiling.info/eu/rs.
    • De identificatie voor de FINREP-rapportages blijft ongewijzigd.

Op de website van de EBA kunt u meer informatie vinden over de wijzigingen en de taxonomie.

Het invoer template wordt beschikbaar gesteld in de Dienst Rapportages. Deze wijkt (iets) af van de reeds bestaande en daarom is het belangrijk dat u gebruik maakt van de meest recente invoer template. Mocht u vragen hebben kunt u contact opnemen via beleggingsonderneming.rap@dnb.nl.