Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

TRANSITIENIEUWS – Risicobeelden derde WTP-monitoringsvragenlijst

Nieuwsbericht toezicht

Uit de derde WTP-monitoringsuitvraag blijkt dat 1/3 van de fondsen nog geen analyse heeft gemaakt of er aanvullende resources en/of expertise nodig zijn met het oog op de transitie. Daarnaast blijkt dat een deel van de fondsen die gaan invaren nog niet gestart is met de realisatie van de koppeling tussen vermogensbeheer en pensioenadministratie of nog geen afspraken heeft gemaakt met een externe accountant en/of IT-auditor over de controle van de datakwaliteit.

Gepubliceerd: 04 augustus 2023

Evenwichtige en beheerste transitie

Medio februari hebben DNB en AFM de derde WTP-monitoringsvragenlijst gedeeld met pensioenfondsen. De opvallendste uitkomsten en beelden die zijn ontstaan uit deze vragenlijst zijn samengevoegd in één document. Wij raken hierbij diverse thema’s die van belang zijn in de transitie naar het nieuwe stelsel, waaronder governance, datakwaliteit en operationele wendbaarheid. Eerder deelde wij al een eerste terugkoppeling met sectorbeelden.

Benieuwd naar meer inzichten uit deze derde WTP-vragenlijst? Klik hieronder op de download.
 

Wilt u het laatste nieuws van DNB direct in uw mail ontvangen? Dat kan met de DNB nieuwsservice (meld u hier aan).   

De AFM houdt actief toezicht op pensioenfondsen tijdens de transitie. Via het Transitiebulletin blijft u op de hoogte (meld u hier aan). 

Terugkoppeling risicobeelden derde WTP-monitoringsuitvraag 2023-Q1

612KB PDF
Download Terugkoppeling risicobeelden derde WTP-monitoringsuitvraag 2023-Q1