Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

13 december 2019 Toezicht Toezichtlabel Factsheet

Conform de Gedelegeerde Verordening (EU) nr. 1222/2014 van de Commissie in aanvulling op Richtlijn nr. 2013/36/EU (CRD IV), en Artikel 105 van het Besluit prudentiële regels Wft (Bpr), heeft De Nederlandsche Bank (DNB) ING Bank N.V. als mondiaal systeemrelevante instelling (MSI) in Nederland aangemerkt.

Door de methodologie in artikel 5 van de Gedelegeerde Verordening te volgen, bedraagt de score van ING Bank N.V. 169 basispunten (op basis van cijfers per 31 december 2018). Daarom wordt ING Bank N.V. ondergebracht in subcategorie 1, waarvoor de MSI-buffer is bepaald op 1% van de risicogewogen posten. Deze buffer heeft echter geen direct bindend effect voor ING Bank N.V., omdat de systeemrisicobuffer voor deze bank hoger is (3%, zie hier), en de hoogste van deze twee buffers geldt.

De methodologie voor de identificatie van mondiaal systeemrelevante instellingen (ook global systemically important banks, G-SIBs, genoemd) en de jaarlijkse uitkomsten worden ook door het Bazels Comité voor Bankentoezicht en de Financial Stability Board gepubliceerd.

Relevant voor:

  • Banken