Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

235 zorgen, ideeën en wensen over betalen

Achtergrond

De digitale euro is het grootste “hot topic” als het gaat over betalen. Dat bleek op 22 juni in gesprek met Nederlanders over hun zorgen, ideeën en wensen bij cash, crypto’s en centralebankgeld.

Gepubliceerd: 05 juli 2023

Digitale euro

Is die digitale euro echt nodig?

Voor veel bezoekers was het onduidelijk wat die digitale euro nu precies zou toevoegen, zeker in ons land waar betalen zo goed geregeld is. Welk probleem lost die digitale euro eigenlijk op? Hoe is straks de privacy geregeld van betalingen met een digitale euro? En krijgt iedere Nederlander een eigen rekening bij DNB? Maar ook op het gebied van betalen kreeg DNB verschillende concrete verbetervoorstellen, die vooral gingen over banken die verzoeken om een betaalrekening weigeren en over de mogelijkheid om contant te kunnen blijven betalen. Over crypto’s klonken tegenstrijdige geluiden. Waar de een opriep om te zoeken naar mogelijkheden om crypto’s te verbieden, wilde de ander juist meer educatie en regelgeving.

Wat gaat DNB doen met alle input?

Alle 235 zorgen en ideeën die we ontvingen van de aanwezigen, komen terecht bij de onderzoekers en beleidsmakers die er dagelijks aan werken om het betalingsverkeer in Nederland betrouwbaar en toegankelijk te houden. En die samen met de andere centrale banken in de Eurozone nadenken over een digitale euro. Ook komen ze op de agenda van het overleg dat DNB al twintig jaar organiseert: het maatschappelijk overleg betalingsverkeer.

Ook meedoen aan een event bij DNB?

Graag nemen we ook uw ideeën mee bij al het beleid dat bij DNB ontwikkeld wordt, of het nu gaat om de economische adviezen die we geven aan de politici in Den Haag, of om ons toezicht op banken en andere financiële instellingen. Daarom organiseren we geregeld een avond waar we ook uw ideeën graag horen. Volg ons op LinkedIn, twitter of Instagram, om er een volgende keer bij te kunnen zijn.

Ontdek gerelateerde artikelen